Tjuvkik

Eftersom undertecknad befinner sig på "Europas modernaste sjukhus" som saknar 3G-nät så kan hon inte lägga upp någon bild på den lilla kycklingen som visade sig vara en flicka (!!!).

Alla intresserade får istället besöka www.nll.se/webbisar för att få en liten glimt av underverket!


Vräkningsorder


Vi ska allt bli två om det här!


!



Kom ut!





Fääärdig!!!

Det är 6° varmt ute, visserligen blåser det ganska kraftiga vindar som är något kylslagna. Men det är också det närmaste kallt man kommer. 

Kycklingen gör inte minstalillapytteynkastackarsfjuttiga ansats till att visa minstalillapytteynkastackarsfjuttiga tecken till att komma ut på den här sidan om nyåret. 

Undertecknad börjar misstänka att kosmos försöker säga något men hon måste nog be kosmos tala tydligare för hon fattar faktiskt i-n-g-e-n-t-i-n-g! Vad väntar vi på? VAD?

Undertecknad är klar (flera gånger om), städningen är klar (flera gånger om), ALLA bäbisgrejer är klara (flera gånger om), till och med kyckligen borde vid det här laget vara höggradig klar! Vad väntar vi på? VAD? 

Ingen vinter. Ingen bäbis.

Underteckad ger upp. Ja, sannerligen, det gör hon!



Hot eller muta?!

Idag har bästaste Tant-"Tvär" & Myran varit i rosa-huset och hälsat på. Förutom trevligt sällskap så hade de med sig en muta till kycklingen, i hopp om att han ska ha den goda smaken att komma ut. En superfin "heldress" som ska pryda Festers lilla kropp.
Så, komsi, komsi - det finns nya kläder åt dig!


Den är mer grön i verkligheten...

Räcker det inte med mutor för att kycklingen ska anlända så kan undertecknad bjuda på en hel del hot. Gränser eller inte, snart tar hon till med handgripligheter! 


Hyresvärd vs hyresgäst...

Hyreskontraktet är tydligen förlängt u-t-a-n hyresvärdens medgivande. Och det är lika tydligt att det handlar om "på obestämd tid". Hyresvärden är inte riktigt nöjd över hur det här avtalet fallit ut...

Dessutom var det fruktansvärt halt utanför förskolan i morse, undertecknad gjorde en piruett men glömde att ta med sig samtliga extremiteter så vänster ben blev kvar på isen medan höger ben fortsatte mot gräsmattan och därmed trygg mark. Denna manöver har nu resulterat i att undertecknads redan otympliga kroppshydda blivit ännu mer svårförflyttad. Sträckning tror hon att det stavas.

All fun and games... 



Den enda logiska förklaringen!

Undertecknad har kommit på varför Fester inte vill komma ut! Hon har det, hon har det! 

Det är av den enkla anledningen att han inte finns. Fester är varken en kyckling, pojke eller för den delen flicka. Undertecknad är helt enkelt skendräktig. Hon kan inte hitta någon annan logisk förklaring till det här...

Ja, hon misströstar. Varken matkassar eller en rask tur till den nyöppnade elektronikkedjan skrämmer ut någon. Fast undertecknad fick en ny brödrost (den förra brann upp) samt en ny vattenkokare (den förra har milt sagt gjort sitt) till det ynka priset av 79:- stycket (passar kyrkråttebudgeten ypperligt). Alltid något. 

Alltid något. 


11-11-22

...och gick. Helt utan minsta skymt av någon bäbis. 

För all del. Ta din tid. Gör det. 


11-11-22

Tisdagen den 22 november 2011 kom...



Fågel, fisk eller...

Karln har just insett att kycklingen kommer att bli en Skytt och ingen Skorpion (vilket förvisso kan gynna husfriden). Alltså blev det varken ett "häftigt" datum eller en "häftig" Skorpion i hans tatuering. Karln har sorg. Igen.

Och den helt ordinära kycklingen trivs oförskämt bra inomhus. Undertecknad har inte ens lyckas locka med de nybakta kolasnittarna...


Idag är dagen före imorgon!

Nu är det hög tid för kycklingen att börja packa väskan om han/hon/den ska hinna ut till tisdag! Det råkar faktiskt vara imorgon!

För information så är det faktiskt både minusgrader OCH snö. Det måste väl ändå klassificeras som vinter, till och med av en kyckling?!

Kycklingens storebror kom fyra dagar efter sitt beräknade datum o storasyster tre dagar efter sitt. SÅ för att följa mönstret (det gör ju alltid bäbisar) bör kycklingen anlända två dagar efter sitt. Det vill säga imorgon!

O än har då inte undertecknad fött barn på några ynka timmar från start till mål så det är dags att börja förbereda nu!

Undertecknad sätter sig o väntar tills vidare...




B-e-r-ä-k-n-a-d födsel - idag...

Lilla kyckling!
Du är så välkommen att anlända. Toaletten är städad, huset är nydammsuget och det finns både bullar & hallongrottor i frysen. (Dessutom finns det choklad i kylen). Din säng är färdigbäddad och vagnen står redo. Det är till och med -6° utomhus! 
Gör nu som din storasyster sagt hela morgonen: Kom uuut!!!

ett,

Ja, imorgon löper hyreskontraktet ut, fast undertecknad har föga hopp om att ett ynka datum skrämmer ut Fester från sin pyttelillabostadsyta (för bästa effekt läs med falsettröst likasom Anden i "Alladin"). Undertecknad har inte mycket större hopp om att det går att vräka det lilla livet - hon menar - att ta till handgripligheter är faktiskt att passera gränsen!

Undertecknad kan bara erbjuda större lokaler och därmed mer utrymme till att sträcka på den lilla kroppen.

Men som sagt, det är hög tid att börja förbereda för flytt. En dag, eventuellt två dagar, över tiden kan undertecknad ha överseende med. Men varenda timme efter det kommer inte att ses med blida ögon. Är alla överens? 




två,

Bara för ordningens skull så kan vi denna fredag, 18 november, notera att:

1. Det är mulet. 0°. Mörkt. Fuktigt. Fortfarande ingen vinter. 

2. Ingen bäbis/kyckling har skickat ankomstmeddelande. 

3. Gissningen om "18 november" samt "pojke" går därmed ut.

Frågor?

Fint, då tar vi kaffe på det. 


tre,

Seriöst - ska vi räkna något mer? Fester kommer väl när han är klar? Och frågar ni undertecknad så förväntar hon sig ingenting förrän tidigast på tisdag trots att det beräknade datumet är på söndag. 

Tisdag vore ju till och med ett fint datum att klämma in i Karlns tatuering - 111122 eller 11 + 11 = 22. Dock är det väl tveksamt att små kycklingar till hänsyn till sånt, små kycklingar kommer förmodligen när de bestämt sig för det.

Och alla som känner de två barn som redan bor i rosa-huset vet att de är utrustade med en stor dos bestämdhet, så det finns ju en viss risk att nummer 3 också blivit förärad med den där "bestämda-genen". Det är ju trots allt samma fabrik...

Så. Tisdag då? 



fyra,

Det är ju klart som korvspad att Fester inte tänker komma en enda dag i förväg. Ända från start är ankomst utlovad när det blir vinter och hur undertecknad än vrider sig kan hon inte upptäcka någon vinter. Inte någonstans! 

7° varmt, (spöregn under natten), blött, mörkt och kletigt. Kan det bli mycket värre? Nej, Fester väljer nog att stanna "inomhus" tills det blir torrt, ljust, kallt & friskt. Dvs vinter. Som det sig bör i november!


Fem,

Idag är det den 15 november (herregud, undertecknad har vanligtvis aldrig så här bra koll på exakt vilket datum det är) och därmed går den tredje gissningen ut. Tyvärr, ingen bäbis idag heller. 

Nu kanske det finns någon som tycker att undertecknad är stöddig när hon säger så och det faktiskt återstår mer än 12 timmar av dygnet. Men det blir inte idag - undertecknad och 3-åringen ska baka och sedan är det faktiskt så att Karln i huset tagit fram bestämda rösten och sagt att Fester inte får anlända idag - Karln ska nämligen ägna sig åt arbetsrelaterade festligheter ända till sena kvällen. 

Nu ska det bakas hallongrottor.  

Roger ut. 



Nog är det underligt...

Undertecknad har ju som bekant 2 stycken barn sedan tidigare och är alltså medveten om att en graviditet är nio månader lång (läs 10 månader + en vecka + någon dag i bonus).

Hon är också väl medveten om att det ultraljud som görs i medicinskt syfte (det är alltså inte för att föräldrarnas nöjes skull) i vecka före-tjugo ger ett b-e-r-ä-k-n-a-t födelsedatum, i det här fallet söndag 20 november. 

Det b-e-r-ä-k-n-a-d-e datumet är ungefärligt, dvs bäbisen kan komma 2 veckor innan eller lika väl 2 veckor efter på helt valfritt datum. Undertecknad tror själv på att bäbisen kommer den 22 november.

Ovanstående är hon alltså helt införstådd med. 

Trots detta, trots detta!, så väntar undertecknad och hoppas med sin allra bästa vilja att kyckligen Fester ska ha den goda smaken att komma något tidigare (i natt lurade han henne nästan). Dels för att undertecknad har hört talas om bäbisar som faktiskt kommer lite innan det magiska b-e-r-ä-k-n-a-d-e datumet (hon tror att det mest är en myt) och dels för att Fester har placerat sin söta lilla kropp på ett....hur ska undertecknad säga...mindre njutningsfullt ställe. 
Det enda som känns positivt med den placeringen är att Fester uppenbarligen vet var vägen ut är...

6 dagar till BF alltså...





Farsdag.

Undertecknads barn har förmodligen världens bästa pappa! Han kanske "inte kan", enligt undertecknads mått mätt, hänga upp tvätten på korrekt sätt eller för den delen vika plaggen riktigt men vad gör det när han faktiskt o-a-v-s-e-t-t vad tar hand om sina barn. 

Dock tillåter inte penningpungen några fina presenter (undertecknad hatarochavskyr!!! att vara utan pengar) men hans dotter har ritat en teckning och han får äran att välja aktiviteter för dagen. 






Nu ska undertecknad ringa till sin egen far och gratulera på pappadagen. Karlns pappa skulle bjuda på middag dagen till ära - det tackas det inte nej till! 

(Och nääj, det blir ingen kyckling i farsdagspresent)



11-11-11 - inte det heller!

Undertecknads make kommer att drabbas av besvikelse men undertecknad måste meddela att  han inte kommer att få skriva 11-11-11 i sin tatuering. Chansen att han får lägga till en skorpion kvarstår dock i ytterligare ca 11 dagar, han får hoppas på det istället.

Därmed stryks även gissningen om 11-11-11 från listan.


10 dagar kvar...

Eftersom undertecknad börjar få lite försiktiga funderingar om hur hon mår och dolda funderingar om "den" tänkt komma inom den allra närmaste framtiden (läs: nyss) så kommer här en kort uppdatering.

Hon mår bra (det är inte värre än att varje steg gör ap-ont, en drakbäbis på dryga 3 kg försöker ta sig ut genom den övre delen av bukväggen och sömnen avbryts 6500 gånger/natt - men konstigt nog vänjer människan sig vid det också).
Och: Nej, ingen har haft den goda smaken att skicka ett aviseringsmeddelande, inte ens på SMS...

Den lilla kycklingen (som nu går under namnet Fester) har nog tänkt stanna tiden ut, plus moms. 


Det blir en annan dag...

Första gissningen angående 6 november kan nu strykas från listan. Även om det återstår ett par timmar innan dygnet förvandlas till november nr 7 så kommer det inte att anlända någon bebis innan kl 00.00 i natt. Inte ens med bästa vilja.


Så, dagarna & därmed gissningarna går vidare. Blir det en pojke, flicka eller kyckling? 



5 november & spöregn...

...då blir det alternativa aktiviteter. Såsom picknick inomhus. 







Hon gör alltså finns hon...

...eller inte. Undertecknad får ingenting konstruktivt gjort. I-n-g-e-n-t-i-n-g!

Hon hasar runt i det rosa huset, ibland gör hon en utflykt till den lokala mataffären för att inhandla mat som ingen ändå äter. Hennes barn deklarerade senast igår "Mamma, det här är äckligt!" Jahapp.
I sitt hasande kan hon eventuellt motionera snabeldraken - någon måste ju ta hand om mängderna av sand och gamla löv som kommer in (var är snön?). Kanske, kanske tvättas det något klädesplagg. No more och absolut ingenting av det som borde utföras/slutföras. Hopplöst.


Undertecknad behöver sysselsättning. Är det ingen som har något stackars uppdrag hon kan lägga lite hjärnkapacitet på? Det är trots allt 16 dagar kvar, minst!


RSS 2.0