Bolibompa!

Lilla Madame gillar barnTV. Det rör sig, det låter och det är glada färger. Dessutom är det ganska skönt att ligga och mysa lite.


Behåll rullstolen, undertecknad behöver den inte.

Det är torsdag. Undertecknad har tränat (som utlovat) två av veckans tre pass. Ett pass var igår. Det första Boot Camp-passet. Undertecknad var inställd på både lyfthjälp ur sängen samt rullstol. Hon behöver inget av det. Hm. 

Undertecknad vill lova att hon tog ut sig så mycket hon bara kunde. Hon vill lova att det var jobbigt. Och hon vill lova att det finns en klar förbättringspotential. Men träningsvärken lyser med sin frånvaro. Självklart känns det att hon använt musklerna, men inte mer än att de känns just använda. (Inte som när hon varit på inskrivningen till denna aktivitet och inte kunde gå normalt på 4 dagar...). Det m-å-s-t-e bero på att hon är så grundvältränad...

Veckan ser ut att fullbordas. Det enda som uteblir är fransmannen. Men nästa vecka kanske. 





Måndag v 17.

Ny vecka, sista veckan i april 2012. Lilla Madame blir hela 5 månader på söndag. Helt galet! 

Undertecknad har öppnat veckan med ett besök på soptippen, ut med skräpet! Nu ska det bara bli bättre! 

Hon färdigställde förrådsrensningen under gårdagen, men både äppelkakan och promenaden fick stå tillbaka. Fast det var det värt, nu är förrådet i ordning, hon vet vad som döljer sig i alla kartonger och det är städat. Det luktar tillochmed såpa! Härligt! Frid inne - frid i sinne! (Nu är det "bara" det blå rummet kvar...)

Undertecknad tänkte att v 17 ska innehålla:
*Minst 3 träningstillfällen. Boot Campen börjar på onsdag. (Hade någon en rullstol att låna ut till torsdag?)

*Försäljning av allehanda olika pinaler på lördagens loppis. Kvällsaktiviteterna i veckan blir att prismärka alla pinaler. 

*Bankmöte.
*Storstädning på sonens skola.

*Ta hem en fransman över en natt. 

*Ett födelsedagsfirande.

Vi börjar så. 



Helga vilodagen!?

Undertecknads farfar har alltid varit av åsikten att man på söndagen ska göra just ingenting. Varken tvätta eller städa.

Idag är det söndag och undertecknad har en bestämd känsla av att hon borde helga vilodagen i både kropp och själ.

Samtidigt vore det en ypperlig söndag att avsluta förrådsrensningen (det är ju bara lite kvar nu). Och det måste ju vara klart till kommande fredag.

Å andra sidan vad vore bättre än en nybakt äppelkaka i det här trista gråa vädret?!

Och dessutom vore en långpromenad på sin plats för att på ett stiligt sätt avsluta veckans träning.

Hm.

Vid närmare eftertanke blir det nog att helga dagen.


Träningsvärk från helvetet!

Undertecknad har förvandlats till en 95 årig tant med svåra knäproblem. Hon kan knappt gå normalt på slät mark än mindre föra sig i trappor. Snacka om träningsvärk deluxe!

Hur har hon ådragit sig detta? Jo. Hon har varit på inskrivning inför Boot Campen som startar nästa onsdag.
I-n-s-k-r-i-v-n-i-n-g! Hon har alltså inte ens varit på första träningspasset...

Nästa torsdag kommer undertecknad alltså behöva en rullstol!


Ja så där ja...

Då var det grabbarnas tur. Både Karln och sonen ligger däckade i feber. Ja, ni ska inte tro att undertecknad är förvånad, tvärtom. Hon har bara väntat.

Själv har hon svårt att avgöra om hon lider av feberkänningar eller träningsvärk. Intalar sig att det är det sistnämnda!

Trots sjukdom i huset så har undertecknad faktiskt fått lite gjort under dagen, bland annat har hon varit en vända till soptippen samt rensat ytterligare två lådor i källaren.

Sisådär ja.


Söndag, snö & sabla mås-te.

Med risk för att låta riktigt, riktigt bitter men att vakna upp till 1 decimeter nysnö, en arg 4-åring & en karl med feber är inte direkt en söndagshöjare av stora mått. Undertecknad kan erkänna att lejonet i henne klev upp på sitt allra värsta humör. Till råga på allt så har hon dessutom ett riktigt mås-te att ta itu med. Påminn henne om att hon inte ska skjuta upp saker i framtiden, såvida det inte är absolut nödvändigt (det var det inte den här gången).

Gör om, gör rätt. 

Undertecknad kan i alla fall glädja sig åt att hon rensat ytterligare en tiondel av förrådet. Eller rensat och rensat, flyttat skiten från kartong till rätt hög (återvinning, tippen eller försäljning). Samtliga högar börjar anta stora propotioner. VAR kommer alla saker ifrån? Och VARFÖR är allt sparat? 

Nä. En uppryckning kanske skulle vara på sin plats, men först. Dagens mås-te.

Titta vad jag kan!

Liten Madame kan räcka ut tungan!
Tada!


En utopi!

Solen skiner! Det är fyra stycken plusgrader! Och, håll i hattarna nu;

Alla är friska! Samtidigt!

Undertecknad vet, hon har svårt att tro det själv, det är helt otroligt!

Nu tänkte hon ta tillfället i akt, klä på samtliga och bege sig ut (då slipper hon dessutom se allt damm som solens grymma strålar så obarmhärtigt tar fram).


All fun and games...

Med risk för att låta riktigt bitter, men undertecknad är e-v-i-g-t less på sjukdom vid det här laget.

Lilla Madame snorar och snorar, varvat med riktigt härlig slemhosta! Luvan har drabbats av feber. Igen.

Är det för mycket begärt att kunna vara utomhus i den strålande påsksolen (istället för att vara inne med sjuka barn)? Är det för mycket begärt att ha pengar och kunna handla någonstans annanstans än på Apoteket?
Är det? ÄR det?

Det känns som att det roligaste just nu är när barnen har 37,9 i temp istället för 39,7...

Åh!


Glad Påsk!

Undertecknad har nu firat påsk så det räcker och blir över. Igår var hon med sonen (och hans klass) i kyrkan på påsksamling. Barnen fick se en liten "teater" om varför påsken firas. Idag har hon varit med Luvan på förskolan för att förvandla henne till en påsk-kärring. Söt blev hon!

Mormor har dessutom kommit med en kvast fjäderbeklätt ris som bor på bron. Mer påskpyntande (eller firande) än så blir det icke! Kanske slinker det ner en sillbit och ett ägg. Men sen får det vara bra.

Lilla Madame är nu förkyld, hostar och snorar så det står härliga till. Hennes immunförsvar är inte vad det borde vara efter två antibiotikakurer så undertecknad har beslutat att påskhelgen får tillbringas i hemmet.
Hoppas att påskdagarna blir soliga och fina så det i alla fall går att vara ute. 

Så, från alla invånare i rosa-huset till er alla önskas en riktigt GLAD PÅSK








Kommer ni ihåg?

Idag fyller undertecknads Stjärna 4 år! Hon blir stora tjejen! 

En alldeles nyfödd liten Stjärna.



En alldeles 4-årig Stjärna!



RSS 2.0