Lite trasiga...

Rosa huset håller på att falla i bitar. Eller okej, inte själva huset men allt inne i huset.

Blandaren till badkaret är alldeles nyligt åtgärdad efter att ha varit trasig i flera veckor. Karln har med stor möda lagat både köksstolar och kökssoffa. Härom söndags upptäcktes det punktering på vagnen. Tv-spelet är precis tillbaka från lagning. Termostaten i v-suttinen är på upphällningen. Idag skulle undertecknad göra en marängparfait, till morgondagens dessert, och upptäckte att kakformskanten var trasig. Porslin, glas och ljustakar går sönder på löpande band - behållaren med restavfall är mer än överfull. Igår var det  undertecknads nya fina utelykta som fick sig en smäll och nu är mer trasig än hel. Den nymålade väggen i hallen har rört sig och därmed spruckit. Och så vidare i all oändlighet. Underteckad blir så trött. Och ruinerad.


Bildbevis

Undertecknad känner pressen på bildbevis från julens afton eftersom "Tant-Tvär" varit ordentlig och laddat upp bevis på att hela hennes familj infann sig och öppnade paket så omslagspappret yrde. Nå, undertecknad bjuder på några väl valda bilder. Hon själv finns inte med på en endaste bild ( i vanlig ordning) och i år saknas även Karln. Håll till godo.


Lillebror och Lillasyster 
Lillebror & Lillasyster-bling-bling väntade på tomten...

Trött tomte.
...men kunde aldrig ana att han var så hålögd, han
var nog trött stackaren.



Vild-bebi med paket
Vilda-bebin fick paket av den trötta tomten.
Och nej, det här paketet innehöll inte den joddlande gurkan.
(var vänlig notera tofsarna i vilda-bebins hår)



Finfrämmande
Förutom tomten var även Batman på besök.



Man i trikå
(Karln finns inte med i årets bildmaterial så undertecknad
bjuder på en bild från förra året, en så kallad julbonus)



Snart är det ett nytt åt ärade församling!



Ny OS-gren

Så kan undertecknad äntligen andas ut, den juliga aftonen är över. Förvisso har det varit en väldigt mysig och stilla afton men det är ändå skönt när det är över. Om inte annat för snart-5-åringen som har svansat kring granen och underliggande paket hela dagen.
Aftonen inleddes med gungstolsskytte, en ny OS-gren (kom ihåg var ni hörde det först). Det går till på följande vis: Greppa ett pärlhalsband (gärna det nya som var i ett av paketen) och dra tills det spricker, på så vis flyger det pärlor över hela golvet. Utmaningen är att få flera under gungstolens "medar" (jaaa, vad heter det då?)  för att sedan gunga och på så vis skjuta pärlorna på så många personer i omgivningen som möjligt. Poängen sätts beroende på vad för kroppsdel som träffas.

När all mat ätits upp (läs: en tredjedel) och tomten äntligen kommit och gått samt vilda-bebins nya dockvagn skruvats ihop fick äntligen undertecknad öppna sina paket. Det är ordning på tomten, han hade följt undertecknads önskelista till punkt och pricka. Ett stycke icurl, ett stycke fotbehandling modell lyx och ett par guldörhängen. Sedan lite bonusar - smyckesträd och fem skivor med 100 rockklassiker (vad behöver undertecknad mer liksom?). Svampen röd med prick vit och rund ska icket heller förglömmas!  

Efter efterrätten var samtliga nio deltagare (minus vilda-bebin som somnat) tjocka och runda, de drösade ner i soffan, avnjöt en gammal klassiker - Svärdet i stenen,  och sedan blev det nu. Aftonen är över.

Men kom ihåg att undertecknad kommer ihåg vem som ger leksaker med ljudeffekter till hennes barn. Den joddlande gurkan kommer i retur. Var så säker!

Världens bästa jul på er ärade församling!



ungdomspensionär

Nedräkningen har startat. Nej det är inte samma nedräkning som snart-5-åringen har, snart-5-åringens har åtta dagar kvar och han väntar på en skäggig farbror med tjock mage.  Undertecknad har fyra dagar kvar och hon väntar på något mycket bättre än karl till - hon väntar på jullov! I tre hela veckor ska undertecknad bara vara ledig. Gissa om det kommer att behövas! Undertecknad är verkligen i behov av ledighet, hon känner sig som 25-åring i en 85-årings kropp. Hon var tvungen att lägga upp benen när hon kom hem från jobbet - kanske skulle hon kunna kallas för en ungdomspensionär?

De senaste dagarna har inte bedrivits på sofflocket. Nähäj. Här har det hunnits med mycket. Bakats saffransbullar. Slavats jobbats. Varit på luciaspel.  Och dop, och vigsel! Jajjomän. Undertecknad, Karln och Vildabebin begav sig till kyrkan i tron om att det skulle vara ett vackert barndop och hamnade på ett bröllop! Karln hade plockat fram ett paket näsdukar (som han glömde i hallen) för att kunna torka den eviga snorkranen på Vildabebin. De näsdukarna hade undertecknad behövt. Snoret rann (på vilda-bebin) och tårarna sprutade (på undertecknad) och det var så vackert!
Och Fixarn - ja han var så nöjd så han höll på att spricka där han travade uppför altargången, i kyrkbänkarna satt det en hoper fågelholkar, ingen begrep att de hamnat på bröllop. Också.
   

Det vackra brudparet/stolta föräldrarna.
Det var så vackert!
 

Pepparkaksgumman!
Söt som en kaka!
 

Pepparkaksgubben!
Söt som en större kaka!


-kloksmart!

Att-göra-listan betas sakta men säkert av (att den fylls på snabbare än den avverkas får vara en parentes) och nu är i principip alla julklappar färdiga. Att undertecknad har inhandlat dem liggandes på sofflocket gör ju ingenting sämre - om undertecknad får säga det själv så har det varit ett riktigt kloksmart drag. Hon har inte slagits med en enda vildsint kärring på stan, hon har kunnat välja ut varje klapp med omsorg i lugn och ro, hon har kunnat jämföra priser på olika butiker utan att få de minsta ont i fötterna, posten har så gärna levererat alla paket hem till undertecknad och det absolut bästa av allt: Undertecknad har julhandlat i pyjamas!

Pepparkakorna är bakade, julklappskalendern är komplett (och halvöppnad). Julaftonsplanerna är klara. Nyårsmenyn är halvfärdig, sällskapet helfärdigt. Festkläderna inhandlade. Tydligen är juldagens aktiviteter också bokade så det som återstår är:

Baka saffransbullar.
Leta barnvakt till juldagen.

Undrar om det också går att göra från sofflocket?


Nöjesfält?

Ibland känns det som att undertecknad är del av en cirkus. Nu känns det som att undertecknad är en del av ett tivoli, tydligen har hon fått en biljett ombord på en åkattraktion som kallas LAS 2000 (X 2000?!), denna attraktion innebär att undertecknad fått en tillsvidaretjänst på sjukahuset. Förvisso bra. Men återigen snurrar hon runt på en karusell av jobb. Hon börjar bli rätt åksjuk och matt, hon skulle vilja lägga sig och vila en stund. 
Kanske beror allt detta på att en av undertecknads demoner håller henne sällskap ombord på denna fantastiska farkost . Undertecknad skulle precis lika gärna kunna trycka på nödstopp-knappen, kliva av och stanna precis där hon är nu. Men demonen sitter tätt intill och  viskar i hennes öra fraser såsom "det är för lätt", "det finns så mycket mer", "du måste vidare" och "du har inte hittat vad du letar efter" så resan fortsätter runt runt runt runt...



RSS 2.0