98 stycken varma och mjuka...

I förrgår slogs det slag i saken. Undertecknad susade (hur fort man nu susar med två barn) iväg till affären och inhandlade jäst samt en påse vetemjöl. För första gången i livet har det nu bakats bullar. 98 stycken för att vara exakt. Första omgången blev undertecknad inte riktigt nöjd med, mängden klet i förhållande till vetebulle var för liten. Följaktligen blev det en omgång till dagen efter. Denna gång blev resultatet något bättre, men mängden vaniljsocker kan utökas ännu lite till. Det är ett konststycke att göra perfekta bullar. Och perfekta ska de bli. Vänta bara, här ska det experimenteras och tränas, om det så ska bli vansinnigt många bullpåsar innan slutresultatet är tillfredsställande. Våra besökare ska ju inte klaga i alla fall, nu kan de få fikabröd till kaffet. Har blivit godkänd av Rallykillen och det är inte illa, han är ju uppvuxen på bullar.


Kusin Vitamin och hennes Ingenjör har varit på visit. 3-åringen blev överlycklig och lekte med Ingenjören tills han var alldeles färdig. Ingenjören alltså, inte 3-åringen. Förvisso såg Ingenjören rent av lycklig ut när han damp ner i soffan efter att ha blivit utsläppt från lekrummet. Han hade både fått leka med bilar och träffa monstren under sängen. Numera kan han även stolt säga att han är innehavare av en liten fanclub.


Dagens väderleksrapport lyder som följer: Det har under dagen varit ruskigt kallt med omväxlande nederbörd av olika slag; regn, snö och stundtals även hagel. Solen har mest lyst med sin frånvaro.
Undertecknad är ingen meteorolog och är därmed långt ifrån lika skicklig som Staketforskaren på att avlägga rapport, eller för den delen Blixt Gordon. Hon är helt klart en blivande meterolog:

Blixt Gordon: - Det regnar ju.

Undertecknad: - Det gör det inte alls.

Blixt Gordon: -Nä, inte just nu, men ibland gör det.

Undrar hur många bullar man kan äta per dag utan att jeansen blir för små?


Kommentarer
Postat av: Staketforskaren

Blixt Gordon imponerar! En blivande meteorolog-konsult?

2008-05-15 @ 21:18:11
Postat av: Kusin vitamin

update: klockan 21.14 somnade ingenjören i tvåsitssoffan. Helt färdig! Och bullarna fick klart godkänt.

2008-05-15 @ 22:02:03
Postat av: Blixt Gordon?

Inga kommentarer! Men om du tänkt framställa mig som korkad så vill jag inte vara din älskarinna nå mer.. Sådetså.

2008-05-16 @ 15:29:51
Postat av: Staketforskaren

Du har faktiskt en poäng där.. Dem har glömt spädbarnet Stella i beräkningarna..!

2008-05-16 @ 19:22:47
Postat av: castru

Åh, jag älskar nybakade kanelbullar. Du får gärna skicka ett gäng :D

2008-05-23 @ 19:18:29
URL: http://castru.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0