Kvarglömda pensionärer

Det faktum att Dileva idag får sätta tänderna i färska blåmusslor till middagsmålet framkallar svår avundsjuka, färska blåmusslor måste vara en av den högre maktens gåvor till mänskligheten. De andra är som bekant vin, kaffe och choklad. Dileva funderade en stund på att även införskaffa ostron, allt för att glädja Jägaren, men avstod. Hon skyllde på avsaknad av ostrons-öppnings-verktyg. Varför skulle det inte vara lika sexigt att öppna ostron med hammare?

   Här har det istället skivats korv och kokats spagetti. För att förgylla den ganska simpla måltiden lades korven i tomatsås kryddad med basilika. Till detta serverades majskolvar. Mättnadskänslan har infunnit sig men det hade varit bra mycket trevligare om den berodde på färska musslor. (Tur att det i alla fall finns lyxglass i frysen - Ben & Jerry, here I come!)


Det har feng shui:ats samt städats i hemmet, ordentligt. Då menas det inte bara några spridda tag med snabeldraken eller ett oorganiserat viftande med en dammtrasa. Här har det städats, kastats skräp och sanerats. Dessutom har större delen av inventarierna blivit omflyttade, till deras fördel. Vill dock påpeka att mjölkpaketen i-n-t-e står i givakt.  Allt detta har gjort att känslan av hemtrevnad infunnit sig. Tyvärr kommer inte den känslan hålla i sig allt för länge - en karl, ett barn och två katter bibehåller oftast inte ett nystädat hem.


Bilden är stulen från Lillasyster Bling-Bling

När undertecknad, Blixt Gordon och två fordon med två barn i var ute och spatserade under dagen upptäcktes två stycken kvarglömda pensionärer. Den första hittade Blixt Gordon, han satt på en bro, -Titta, en kvarglömd pensionär! Vi skrattade gott åt att gubben som förmodligen bara vilade benen faktiskt såg riktigt kvarglömd ut, det blev inte bättre av att undertecknad upptäckte en till kvarglömd gubbe. Han satt i en stentrappa i sällskap med en hund, förmodligen även den kvarglömd. Funderingarna om vem som glömt de stackars gubbarna (och hunden) ute i sommarsolen blev aldrig besvarade. Men om ingen hämtat hem dem sitter de förmodligen fortfarande där ute, på sin bro och i sin trappa.


Kommentarer
Postat av: Di Leva

Just nu undrar jag bara: Var ligger Skaparanda?

2008-05-24 @ 17:13:28
Postat av: Staketforskaren

Jag undrar: när kommer ett nytt inlägg?

2008-05-26 @ 13:59:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0