Hungersnöd

Fröken Fiber alias Blixt Gordon verkar tro att innevånarna i det rosa tegelhuset lider av hungersnöd och matbrist. Först bjuder hon på middag (tack och bock - det var supergott!) och sen skickar hon med både doggy bag (tack, tack!) och mellis-muffins (det var de godaste hittills!!!). Undertecknad är dock helt övertygad om att det absolut inte råder matbrist i huset, det bara kan inte göra det. Varför är annars kylskåpet sprängfyllt av lådor och byttor? Vissa lådor skulle säkert kunna, om de hade lust, vandra iväg av sig själva. Men sådana detaljer är ju petitesser. 
  
Det är konstigt det där med mat. För det första är ju den stora frågan minst en gång om dagen vad som ska ätas. Ingen vet, någonsin. Det som önskas äta är alltid slut och av det som finns hemma så är det absolut ingenting som är av intresse. Nästa faktum är att det inte finns någonting att laga mat av, trots att frysen inte går att öppna utan att det rasar ut saker (nej, det har ingenting med frysens ringa storlek att göra) och skafferilådorna knappt går att dra ut pga tyngden från allsköns konserver, påsar, kartonger och burkar. Ändå finns det ingenting att äta. Det är märkligt!

Minst 4 gånger, plus mellis, om dagen ska det ätas och det är ju inte särskilt svårt. Svårigheten ligger oftast i att inte äta mer än 4 gånger om dagen. (Är ni helt säker på att fika räknas till kategorin äta?)

Detta inlägg får avslutas med ett litet citat. Det är helt underbart och dessutom det får undertecknad att tänka på en av hennes bästa vänner och då tänker hon på henne med ett leende på läpparna.
Varsågoda!

"Moster Vimsa ser sig först förvirrat omkring, men plockar sedan fram nyttigheter från förrådet.
-Jag ska sätta surdegar, säger hon surt. Det är för mycket sötsnaskande på det här stället.
-Havre, korn, kli, grahamsmjöl och råg. Här ska vankas andra bullar. Fräcka, friska fullkornsbullar. Fibrer, tror ni man mår bra utan fibrer, era stollar, muttrar hon."


Kommentarer
Postat av: Rabiata tanten

På vilket vis är ÄTA = FIKA? Bara ett ynka A är ju samma lika. Efter alla dessa år och högskolepoäng så borde du ha lärt dig mer ;-)) Äta bör man göra 5-6 ggr per dag och fika MINST 2-3. Det har kungen sagt!

2008-10-04 @ 22:14:17
Postat av: Fröken Fiber/Blixt Gordon?

Blir först och främst bekymrat förvirrad av namnbytet..ska försöka lära mig leva med saken. Men du är söt! :-) Vem annars ska man utfordra när den förlorade sonen är borta än sin substitut-familj?? Jag bara undrar.

2008-10-05 @ 17:18:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0