Den fantastiska sjukvården...

Undertecknad blir för varje dag mer och mer övertygad om att hennes beslut om studier, och därefter förhoppningsvis möjlighet till bättre arbetsgivare/arbetsvillkor, varit helt korrekt.

Alla som läst de lokala tidningarna vet att vår älskade Kent Ögren, med harem, har fattat ännu ett strålande beslut. All planerad kirurgi i Kalix ska läggas ned och därmed utföras i Sunderbyn. Och här, alla vänner, kommer det absolut bästa: Detta utan att behöva anställa mer personal. 

I dagsläget ligger det redan en akut sjuk människa i varenda säng på Sunderby sjukhus, personalen går på knäna, eller det är fel formulerat - personalen springer benen av sig och har knappt möjlighet till (mat)rast. Redan nu får patienter med akuta benbrott/sjukdomar som kräver operation vänta onödigt länge eftersom det inte finns tillräckligt med personal för att kunna använda alla operationssalar samtidigt och läkarna tvingas prioritera. 

Dessutom är både postop (dit patienterna kommer för observation efter operation/andra ingrepp) och intensivvårdsavdelningen (IVA) överfullt - vilket i sin tur medför att svårt sjuka patienter som egentligen skulle behöva ligga på postop/IVA hamnar på vanliga vårdavdelningar där det verkligen inte finns nog mycket personal för att ge dem den korrekta vård och övervakning som de egentligen skulle behöva.
Patientsäkert? Knappast!
Vårdpersonalen har inte en chans att på något vis bedriva god vård och omvårdnad, de får ägna hela sin arbetstid till att "släcka bränder".

Herr Ögren är mycket väl medveten om platsbristen på Sunderbyn och försvarar detta med att huset håller på att byggas ut. Detta påstående är i sig ingen lögn, Sunderbyn byggs ut - för att få plats med läkarstudenter! Det byggs inte en enda kvadratmeter för patienterna, varken de akut sjuka eller de som nu ska komma för planerade ingrepp. 
Herr Ögren hävdar också att anledningen till att vårdpersonalen inte hinner ta ut sina raster är för att de inte kan organisera sitt arbete...

Undertecknad vägrar tro att det är billigare att utföra dyrare operationer i Sunderby (planerad op i Kalix kostar 26000:-, i sunderbyn 40000:-). Hon vägrar tro att det krävs dubbelt så mycket administrativ personal som personal "på golvet", hon vägrar tro att det krävs ca 10 olika chefsposter mellan lägsta enhetschefen och högsta landstingsdirektör - inom varje divison. Hon vägrar tro på att det inte finns nog med pengar när herr Ögren & co kan få en löneförhöjning som kostar MER pengar per år än att det kostar att ha kvar jourverksamheten i Kiruna.

Men bäste Herr Ögrens ord är lag och undertecknad förslår därför att han nu lägger pengar på att köpa in våningssängar så han får plats med alla patienter i ett redan underdimensionerat sjukhus.
Dessutom är han mer än välkommen till undertecknads arbetsplats och organiserar upp arbetsuppgifterna så undertecknad och hennes arbetskamrater får ta sina raster. 

Sanna hennes ord när hon säger att ett besök på Herr Ögrens kontor är nära förestående!



Kommentarer
Postat av: S

hejja, mera, gör det, gå till han som bestämmer, då kan det ha effekt, bjud in honom på ett arbetspass, gör en massa avvikelser, sådant syns i systemet - men visst vill man samtidigt vara en god medarbetare och inte en motsträvare. Svår balansgång det där! Men skriv en insändare vett ja, mera bara på han! Jag hejjar ändå på dig. Så, vad kommer studierna leda till?

2011-01-12 @ 20:19:18
Postat av: Tant Tvär

Nå, jag har idag suttit på arbetsmiljöpsykologiutvärderingstrams och av EC fått höra att mer personal inte löser några problem, vi behöver ju bara hitta nya sätt att arbeta på! GAAAAAHHHHHH!!!

2011-01-12 @ 21:22:21
Postat av: Hellan

IDIOTER!! och bra skrivet.

2011-01-13 @ 01:10:25
URL: http://nogg.se/geekspeak
Postat av: The Fence-scientist

Jag håller på dig! Herr Ö har inte många flingor i paketet. Är nog bara smulor kvar...

2011-01-13 @ 20:15:54
URL: http://staketforskaren.blogg.se/
Postat av: Camilla

Bra skrivet Therese! Skicka in detta inlägg som en insändare till tidningarna - fler borde få läsa det där!!! :)

You go girl! :)

2011-01-17 @ 21:57:41
URL: http://fannybunnymamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0