Upptäcksfärd utöver det vanliga

Motionsinsatsen har denna vecka varit något utöver hemmafruns standardprogram. Två gånger har hon suttit uppflugen på en hästrygg. Första gången resulterade det i rejäl träningsvärk insida lår, hästen i fråga fann det bra mycket mer intressant (och godare) med grönt gräs och björkar än att färdas framåt, det krävdes med andra ord ett ihållande tryck med benen för att för huvudtaget vara i rörelse. Andra gången blev det ingen träningsvärk, hästen hade inga problem med rörelsen snarare tvärtom, dock infann sig en stolthet modell större. Hemmafrun klarade för första gången i sitt liv (själv & ensam) att manövrera hästen hage-stall-ridtur-stall-hage utan att tappa bort vare sig hästen, sadeln eller för den delen sig själv.

I slutet av veckan både testades och utfördes försvarets hinderbana. I duggande regn balanserades, sprangs, klättrades och kröps det. Det hela var jättekul. Synd bara att hindren är så höga, benbrott är snarare ett faktum än en möjlighet vid nedhoppet.


Hemmafrun, Karln och Peugeotmannen har även hunnit vara på utflykt till sanatoriet utanför stan. Eller snarare på upptäcksfärd inne i sanatoriet utanför stan. Vill dock påpeka att denna upptäcksfärd var guidad alltså har det inte skett något intrång i byggnaden utan medgivande av ansvariga. Guiden visade det mesta och kunde även berätta lite av varje. Köket var gigantiskt, matsalen var försvånansvärt liten. Lägenheterna högst upp, rummet med bioprojektorn. Skolsalen på vinden för smittkänsliga barn, alla avdelningar, sista-vilan-rummet (likkällaren) med ängeln på väggen, röntgenmaskinen, apparaten som användes för att fyla lungorna med kvävgas, den övergivna griffeltavlan och så vidare i oändliga kvadratmeter. 
Vilken byggnad! Vilken enorm byggnad! Så oerhört facinerande! Så synd att det bara är lämnat, så otroligt synd att det är vandaliserat. Hemmafrun vill lova att detta besök var något helt utöver det vanliga. Det går inte att beskriva med ord, stället måste upplevas!

Sanatoriet utifrån, området är numer avspärrat.
Sanatoriet utifrån, området är avspärrat och renovering pågår.

Kolla tapeten! Kolla kylen!
Ett smakprov från inredningen i en av de två lägenheterna högst upp.


Kommentarer
Postat av: uLLis

Tänk att lillstumpan ÄNTLIGEN fick bli se sanatoriet från insidan :-) Som du har längtat!

2008-08-09 @ 20:01:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0