Dag för dag

27 dagar kvar. Inte för att undertecknad räknar, inte alls...



Fantasifest på förskolan.

Idag har det varit fantasifest på förskolan. 3-åringen var en av många prinsessor, men det fanns en korv (med senap & ketchup),en pirat, en fe, en tiger, en jordgubbe, ett troll,en björn, två bockar, tre getter, en katt, en flugfiskare, en elefant, en kanin, spindelmän osv i all fantasi! 



Prinsessan av landet Bestämdien


Lååångklänning ska det vara!


Trollet var där, nykammad dagen till ära! 


Oklart om det är elefanten till höger eller trollet som är läskigt...


Den minsta BockenBruse & en ballerina.


Barnen hittade ett mycket märkligt lövspår som de följde, i slutet av spåret fanns 
Gubben Höst. Han tyckte att det började bli kallt ute och hade gått in för att bli lite varm. 
Han sjöng & berättade en saga.

När popcornen kom fram & alla olika varelser bänkat sig på kuddarna framför filmduken tog undertecknad tillfället i akt och smög hem, men festen fortsatte nog en stund till...



I slutet eller om 4 evigheter, beroende på vem som räknar...



Fotograf:BybergFoto

Vardagen lunkar på i sitt stilla tempo. Undertecknad har börjat finna någon form av rutin i hemmalivet. Hon  har visserligen en hel lista med "saker-som-borde-utföras" men om hon inte gör det i dag så kan hon göra det en helt annan dag. Kanske. 

Magen & Liten är besiktigad idag, utan anmärkning. Liten har en utmärkt puls på ca 150 slag/minut, knuffas och verkar må bra, undertecknads mage blir tjockare och tjockare. Allt går tydligen enligt planerna.
Barnmorskan gjorde även en sammanfattning, "hon brukar alltid göra det i slutet av graviditeten". Slutet? Sist undertecknad kollade var det (minst) 4 evigheter kvar. Jaaaa, undertecknad börjar bli otålig, hon vill veta vem som bor inuti magen! Är det en han eller en hon eller en kyckling? 

Men men, vardagen får väl lunka på i några evigheter till. Kanske hinner undertecknad utföra något av det hon borde, kanske inte. 



Vecka 35 (eller 34+4)








Fotograf: BybergFoto



Lurendrejeri!

Det sägs att en kvinna är gravid i 9 månader. Dock räknas en graviditet i veckor, 40 veckor närmare bestämt. 40 veckor är inte 9 månader, 40 veckor är 10 månader! Dessutom räknas en graviditet i 40 stycken f-u-l-l-g-å-n-g-n-a veckor, dvs 41 veckor.

9 månader är med andra ord bara falsk marknadsföring eller en något förskönad version av verkligheten.

Fortsätter räknandet på det här viset är vi snart uppe i elefantens dräktighet på 620 dagar...



Lördagsfin!







Aaaaha!



Undertecknad börjar så sakteliga vakna till liv igen! 


9 oktober - frosten är här!

I morse när undertecknad klev upp var det -2.5°, gräsmattan var vit av frost. Efter att ha konstaterat detta vred hon på golvvärmen, tog hon på sig tofflorna och la sig tillrätta under en filt i soffan. När Karln klev upp gjorde han en brasa i kaminen.

Efter en långsam söndagsmorgon har familjen faktiskt lyckats åstadkomma ett och annat i rosa-huset. Trädgården kan nog betraktas som redo för snö.

Det är en befrielse att kunna gå en liten promenad/bädda rent en säng/dra en dammsugare eller annan valfri aktivitet utan att vilja amputera kroppen från axlarna och neråt. Det må gå lite långsamt, men det går! Visst känner undertecknad fortfarande av att "den" ligger långt ner och trycker på alla möjliga och omöjliga ställen och "den" växer vilket gör att undertecknads tjock-som-en-gris-känsla inte direkt blir mindre, MEN hon har inte ont på samma sätt. Hon är bara...otymplig. Och långsam. Charmigt -ja visst....! 

Vinterdäcken är på plats. Spjälsängen är framplockad. Dammråttorna är utrotade. The-never-endning-tvätthög har fått sig inte bara en utan två omgångar, kaffet är urdrucket. Nu väntar undertecknad på de ambulerande kockarna som kvällen till ära ska bjuda på palt. Som hon har längtat!


Världens bästa vänner!

Undertecknad begriper inte vad hon har gjort för att förtjäna de vänner hon har, de är verkligen världens bästa!

De tar hand om undertecknad både psykiskt och fysiskt. Kommer med små (och alldeles för stora!) presenter, blommor, tänker på henne innan de kastar bort saker & ting som hon skulle kunna ha användning för, bjuder på mat, sällskapar - ja de vet verkligen hur de ska få lejonet att spinna njutningsfullt!

Det är sådana saker i livet som ger energi och som faktiskt får undertecknad att glömma bort kyrkråttan - det enda som stör henne är att hon inte (för tillfället) har råd att återgälda allt de gör för henne. Men vänta bara!

Tills vidare ska hon njuta av två saker, vetskapen om att hon har världens bästa vänner och sällskapet av världens bästa vänner!



Klockrent!



Ni vet det där med 1 bild & 1000 ord...



6 veckor kvar

De som tror sig veta menar att det idag är 6 veckor kvar tills "den" ska anlända. Undertecknad själv tror att det är 6 veckor och 2 dagar kvar. Och även om undertecknad absolut inte vill att "den" ska anlända nu (eftersom hon föredrar en helt färdig bäbis) så känns 6 veckor som 6 evigheter. Minst!

Det är ju inte precis som att "den" eller för den delen undertecknads midjeomfång kommer att minska de närmaste 6 evigheterna och undertecknad känner sig redan nu väldigt mycket i vägen för sig själv.

Nåväl, hon antar att hon får stå ut med tjock-som-en-gris-känslan i 6 veckor till, men "den" ska ha klart för sig att det är bäst att anlända (i alla fall något så när) på utsatt datum!


RSS 2.0