Delar av år 2010 - kommer ni ihåg?


Rut? Luvan? Rut i luva?

Undertecknads egen lilla "rut".

Luvan fick en hel hög paket av tomten, majoriteten innehöll leksaker med den berömda "Hello Kitty" på. Hon har visserligen spenderat åtskilliga timmar på sitt rum med nämnda leksaker och roat sig riktigt bra, men det som är absolut roligast just nu är rosa-husets dammsugare. "-Mamma, jag dammsuga nu!". Och det gör hon - länge och väl.
Undertecknad ska nog ansöka om sånt där Rut-avdrag - hushållsnära tjänster ni vet.


Lillasyster!

Undertecknad har verkligen världens bästa (& snyggaste) lillasyster!



Vägen till det goda i livet...

Steg 1, Hämta en pall för att nå upp till pepparkakorna som
är placerade på hög höjd...


Steg 2, Stoppa fort som ögat pepparkakorna i munnen och svälj innan
någon hinner stoppa dig.

I mitt vita vinterland...

Himlen är mörk, endast gatlyktorna lyser upp gångvägen som är täckt av snö. Under mössan och innanför jackan är det varmt och skönt, utanför är det -23° vilket gör att kinderna blir kalla och härligt röda. Trots den kyliga luften faller snöflingorna sakta ner från himlen, landar på de kalla kinderna för att försiktigt smälta. Flingorna som lyckas undkomma kinder och ögonlock knarrar under vinterkängorna som rör sig i rask takt. Det luktar kallt, det luktar vinter. Lungorna fylls med kall, frisk luft för att sedan komma ut som varm ånga. Fukten bildar iskristaller på halsduken och håret som ramar in ansiktet. Bakom plogkarmarna syns orörd, mjuk snö, ett tjockt vintertäcke som bäddat in kala trädgrenar och frusna gräsmattor.
Under den mörka himlen, med mjuka snöflingor på mössan och iskall luft i lungorna rör sig undertecknad framåt, framåt och vidare i den vita vintervärlden.

Kära församling!

Undertecknad vill låta meddela att jullovet nu har startat!
Så från och med för 2 timmar sedan ska det endast göras trevliga saker med trevliga människor.
Ni är alla hjärtligt välkomna till rosa huset när helst ni önskar!

Snart jullov!

Helgen som passerat har varit riktigt bra. Fredagskvällen bjöd på champagnemingel, dans, god mat och även en julklapp. Undertecknad är helt övertygad om att hon kan leva med sådana uppgifter som innefattar att bära omkring på champagne i ena tassen och en snitt i andra tassen - hon är inte den som klagar i onödan!

Lördagen bjöd på barnkalas, en harmoniskt sådant, gott fika och trevligt sällskap. Efter det styrdes v-suttinen mot Trundöns spa & delikatess. Efter ordentligt frossande i både mat och dryck bildades det en pakt om att börja det nya livet. Igen. Eller i alla fall att alla inblandade skulle sluta med att äta skräp och skit. Får väl se hur länge det håller den här gången.

Söndagen gick i värmens tecken - bastu och brasa, för att sedan avslutas med en kall promenad i - 21°. Tro det eller ej men det var riktigt skönt! Undertecknad frös inte ens lite och hon älskade verkligen sig själv efter det.

Så, undertecknad måste säga att det är ganska roligt att leva!

Nu två arbetspass kvar - sen, alla damer och herrar, ska undertecknad ha jullov ända tills den 10 januari nästa år!

Kan det bli mycket bättre?




Kraftsamling

Klockan 17.15 idag klev undertecknad ur pyjamasen och borstade håret, med andra ord har hon inte gjort någonting av värde för världen idag. Och lika skönt var det. Hennes energidepåer är onekligen väldigt uttömda, så dagen har gått åt till att försöka samla kraft. Hon har suttit framför brasan, pusslat med Luvan, druckit flera hinkar med kaffe, knappat på datorn, läst några rader i en bok samt socialiserat en dutt. Nu på kvällen har hon faktiskt lämnat rosahusets väggar för ett styrelsemöte och dagen får betraktas som fulländad.

Undertecknads kropp och själ skriker av utmattning, bara tanken på att hon ska till sjuka huset på torsdag eftermiddag framkallar känslor som är ruskigt lika ångest. Hon har ingen lust att åter gå till jobbet bara för att komma hem och känna att, - Neeej, hon hann inte göra ett bra jobb idag heller. Snacka om energitjuv.

Trots att hon är slut både fysiskt och mest psykiskt så längtar hon tills hon får ta de första ordentliga stegen mot stjärnorna (och högre), tanken på att lära sig nytt för att kunna åstadkomma någonting ger energi. Positiv energi. Det behövs verkligen i dessa energisnåla tider.

Undertecknad har faktiskt fått energi från sina underbara vänner också. Hon kan inte annat än älska Morris och Herr Kontant! Det är få stunder som är så ljuvliga som när de tre tillsammans sitter i bilen och sjunger högt till tonerna från bilstereon. Det låter förmodligen mindre bra, men det är roligt och det ger energi!

Vill du veta får du leta!

I dag lät det "pling" i undertecknads inbox på mailen och äntligen damp antagningsbeskedet från universitet ner. Undertecknad är antagen till alla de kurser hon sökt, samtliga har hon tackat ja till. Nu har hon några dagar på sig att välja vad hon ska lägga krutet på. Till och med hon inser sina begränsningar och förstår att det är rent svårt att läsa allt på en gång...
Hon längtar redan till att få sätta tänderna i massor av ny kunskap!

För övrigt är den första hemläxan utförd och undertecknad är nu i fördärvet. Så var det med den saken.




Undrens tid är inte förbi!


Det tog bara 3½ år, men nu hänger det gardiner i hallen. Check! 

Och väggarna i trappan upp är färdigmålade!
Det är helt otroligt, så otroligt att undertecknad knappt tror det själv.

Människor emellan

Undertecknads farmor brukar säga att "det finns många olika människor i vår herres hage". Hon är klok hon farmodern, hon har så rätt. Många olika varianter traskar omkring på våra gator.
Missförstå undertecknad rätt, hon gillar människor. Hon tycker det är både fascinerande och roligt att träffa nya människor. Att prata med okända människor ger onekligen nya perspektiv på saker och ting och även en hel del nya infallsvinklar. Andra människor har oftast tänkt på ett helt annat sätt än en själv. Lärorikt, såvida man bara har tid att faktiskt lyssna på vad de säger (inte vad man tror att de säger).

Igår var undertecknad och Edna ute och åt middag, middagen i sig uppfyllde väl inte riktigt förväntningarna men resten av kvällen var trevlig. Och lite märklig. Det var ju det där med nya människor, de har oftast en något annorlunda världsbild jämfört med undertecknads. Men hon har återigen lärt sig något nytt, fått lite nya tankar och ideér, fått några fördomar bekräftade och några raserade - så på det stora hela var det en intressant afton.

Nu ska hon stoppa ner huvudet i en hink med kaffe i hopp om att ev vakna till, sömnbrist är allvarliga saker för tanter i undertecknads ålder.


Queen of darkness is back.

Efter tre nätters jobb kände undertecknad sig onekligen rätt...sliten. I nästan fyra dagar har hon bara sovit och jobbat, inte sett dagsljus sedan i måndags (depression kan drabba folk för mindre) och endast andats uteluft när hon gått mellan husdörren-bilen-entren på jobbet.  
Så idag när hon tvingade upp sina blå lagom till att det började mörkna på himlen kastade hon oavkortat in sängkläderna i tvättmaskinen, städade sovrum och toalett. Efter middagen gav hon sig ut på en välbehövlig promenad, den skönaste på länge - frisk luft gör underverk! Och efter en varm dusch och hårfärgning känner undertecknad känner sig åter som sitt mörkhåriga jag.  

Nu ser hon fram emot kvällsfika, för att sedan krypa ner i en renbäddad säng och sova. På natten. Som vanliga människor gör.

I morgon ska underteckad få håret friserat (det krävs onekligen en helrekond för att hon ska bli människa igen)  för att sedan på kvällen besöka sin vän Edna, ni vet hon som dinglar med benen när hon sitter på en stol, i Luleå - trevligt ska det bli!


RSS 2.0