Kära tomten...

Okej. När underteckad ändå håller på med önskelistan så kan hon väl lägga till en Ferrari 458 Italia


Mmmmmm! 


Hoppas tomten är rik... 


...för visst finns han?


Vackra ting!

Undertecknad anser inte att den som har mest saker när han dör vinner, snarare tvärtom. Men hon kan ändå inte låta bli att uppskatta fina saker och framför allt saker av kvalité. Hennes far brukar säga "man får det man betalar för" och ja, undertecknad har nog blivit präglad av det. Det är mycket mer värt att ha e-n sak av god kvalité än sjutton saker som bara går sönder/rasar och retar tålamodet eftersom de ändå inte går att använda till det som är tänkt. 

Nå. Hursom så har undertecknad snubblat över några vackra ting som gärna skulle få flytta in i rosa-huset.


Någonting som har funnits sedan 1930 borde ju vara av kvalité?

Den underbart fina och trevliga servisen Swedish Grace av Rörstrand. Ja - tack! 
Främst färgen snö, men även ros och äng tilltalar undertecknad.



Den fina dörren "pulse" från Jeld-Wen skulle pryda ett nymålat rosa-hus.
Om det är kvalité låter hon vara osagt, men snygg är den!


Ett riktigt matbord hade ju inte varit fel. Skulle matcha med "swedish grace"...


En Omega Ladymatic skulle verkligen passa undertecknad. 
(den kan inhandlas för den ynka summan 207 575 kr, *host)

Ja. Listan kan göras lång. Bäst att stanna. För tillfället.

Fääääärdig!

Nu har undertecknad lagt sista handen vid sista inlämningsuppgiften i kursen "Ledarskapets psykologi". Med andra ord är den både avklarad och avslutad. Nu väntar hon bara på att ytterligare 15 stycken högskolepoäng ska trilla in på hennes betygsdokument. Hon inbillar sig dessutom att hon lyckats bli lite mer kloksmart. 

Just nu känns det inte aktuellt att studera någonting till hösten, även om listan med möjliga kurser är (i alla fall lite) lång. Undertecknad har andra mål. Det svaga ljuset i tunneln lyser fortfarande men imorgon är det sanningens ögonblick. När undertecknad får besked om sanningen är dock oklart, men imorgon ska de som bestämmer i alla fall fatta någon form av beslut. Så, håll nu tummar och tår! Alla ni kan hitta! 

Igår fick undertecknad höra att det verkligen vore på tiden att hon fick ett nytt jobb, på så vis skulle hennes omgivning slippa höra hennes gnäll om hennes nuvarande arbetssituation. En anledning så god som någon...

Nåväl, tills vidare är det bara att bita ihop. Det som inte dödar, det härdar! 

Roger ut! 



Hans tand är lös, hans tand är lös...

Nu är 6-åringen en äkta 6-åring. Första framtanden är borta.
Efter gråt och tandagnisslan lossnade den så fint så fint (med l-i-t-e hjälp från undertecknad)! 
Nu återstår bara att se om tandfen dyker förbi här i kväll...





Mormor är efterlängtad!

Undertecknad är trött. Luvan är trött, eller nej, hon är nog fullständigt slut. Nu sitter hon i soffan, med en stirrande blick och tutte i munnen. Undertecknad ljuger inte när hon säger att Luvan sitter h-e-l-t stilla. SÅ trött är hon. (Luvan sitter sällan och aldrig h-e-l-t stilla, det är alltid någonting som rör sig).
Undertecknad och Luvan saknar Mormor, Mormor som förenklar vardagen och framförallt förkortar vardagen.
2 veckor kvar, sen blir hon av med gipset. 2 veckor...



Liten Luva är upphängd och nersläppt framför "bompa".



Långmåndag

Idag har varit en lång dag. Första halvan var mest en plåga (om undertecknad nu får vara så brutalt ärlig) andra halvan var riktigt givade - både lärorik och trevlig!

Undertecknad har insett att hon faktiskt m-å-s-t-e få en förändring i sitt liv, det tar väldigt mycket energi att ägna sig åt saker som...tar energi. Och energi ska man vara rädd om. 

En kväll när undertecknad landat i sin säng låg hon och klurade på en sak. "Tänk om alla människor fick arbeta med det de tyckte var roligt". Och då menar undertecknad riktigt roligt! Om alla människor fick välja vad de ville jobba med utan att behöva tänka på ekonomin. Det borde bli mer effektivt, eftersom de allra flesta människor är bra på det de tycker är intressant och just roligt! 
Ja, det är en utopi, men fundera skadar ju aldrig. 

Nåväl. 

Lejonet bet undertecknad i fingret. Det gjorde ont.



1 maj - välkommen!

Idag är det 1 maj och bokstavligt talat svinkallt. +6° har aldrig någonsin känts så kallt som det gjorde i snålblåsten idag. Men trots det beskådade hela familjen 1:a maj-rundan. Massor utav motorcyklar i alla olika valörer. Luvan var överlycklig där hon vandrade omkring bland de mullrande fordonen. Undertecknads dotter är onekligen fascinerad av motorfordon (i de flesta former faktiskt) och höjdpunkten var när hon fick sitta på Ednas "Skugga". 6-åringen som alltid är något mer reserverad valde att beskåda den på avstånd. 


Liten Luva är lycklig över att få sitta på "skuggan".

Annars har helgen varit bra. Undertecknad har varit ledig - bara det är ju lyx. Sedan öppnade Café Rävasten igår och lyckan var gjord. 5 min efter årets premiäröppning stod undertecknads familj samt Magisterns familj framför disken med allt det hembakta goda fikat - redo att hugga in. Och det gjorde de, med råge! Väldigt mätta och något rundare rullade de därifrån.
Alla som inte varit där bara måste styra kosan ditåt så fort tillfälle uppstår. Café Rävasten får man inte missa!  

Till sist undrar underteckad varför i hela fridens namn katten bara måste välja husets lurvigaste och "långhårigaste" matta som bästa ställe att kräkas upp sina hårbollar på när det finns massor av lättstädade golv att utföra nämna procedur på?!

Ny månad, ny vecka & nya möjligheter - full fart framåt!



RSS 2.0