Har någon sett husfrun?

Förra veckan var fulltecknad varenda dag, hela dagarna. Undertecknad var mer studerande elev och aktivt arbetssökande än hon var husfru. Nu är det ganska många dagar sedan det var förra veckan och denna vecka har nästan hunnit övergå i nästa vecka men undertecknad har fortfarande inte hunnit vara den husfru hon borde (undrar var denna vecka har tagit vägen?). Detta har resulterat i att hemmet och hushållet är i allt annat än ordning, kraftig o-ordning skulle man kunna kalla det. Det är fullkomligt obegripligt vem som ska ta hand om hushållet när undertecknad (förhoppningsvis) återgår till arbetet. Kanske skulle hon behöva gifta sig och skaffa en fru. En riktig Husfru. Det är synd att de siffror som står på lönespecifikationen mer liknar ett bidrag än en riktig lön. Annars hade undertecknad kunna anställa någon som tvättade kläder, motionerade snabeldraken och gnuggade toastolen.
Nå, i brist på riktiga husfruar får undertecknad nöja sig med sin alldeles egna lilla hjälpreda, hon hjälper till så mycket hon bara kan och dessutom är hon söt som socker!

En liten hjälpreda...
Ingen husfru - men en ack så söt hjälpreda!

Fikabröd del 3

Pepparkaksbak  -Mamma, jag gör en bock!
3-åringen längtade i två hela dagar efter att få baka pepparkakor. När det äntligen var dags hoppade han av glädje. Att skulle ta sådan tid för hans mamma att kavla ut degen kunde han aldrig föreställa sig. :
-Mamma, när får jag göra gubben?
När degen väl var platt och fin tryckte 3-åringen ivrigt pepparkaksformen mitt på och deklarerade stolt:
-Mamma, jag gör en bock!
Sju bockar senare var 3-åringen less, han krängde av sig förklädet, kastade det i en hög på golvet och sa:
-Nu är jag lite less. Mamma, kom och lek!

Kvasttricket

I helgen har det i vanlig ordning varit fullt ös i det rosa huset. Lugna stunder är mycket sällsynta så här i juletider. Att det dessutom finns en 8 månader gammal Böna som har slutat sova gör ju inte saken mycket bättre. Nå, till saken: Helgen har som sagt varit späckad med aktiviteter. Lördagen bedrevs i goda vänners lag, Familjen hade bjudit in till glöggmingel. Det var en tapper skara som kom och förgyllde lördagskvällen och det hela var en mycket trevlig tillställning. Det bjöds på glögg, varm cider, pepparkakor, lussekatter, chokladtryffel, godis, nötter, chilinötter, chokladsköldpaddor och mottot var - Ät tills ni kräks! Nu var det (tack och lov) ingen som kräktes men förmodligen kände sig både den ena och den andra aningen sprickfärdiga. Blodsockernivåerna togs nog också till nya höjder. 
I samma veva som blodsockret var som högst på samtliga deltagare kom även kvasten in i köket. Ja, den snöiga, något stelfrusna brokvasten fick äran att komma in i värmen och vara med på festligheterna. Varför då? undrar ni säkert. Jo nu var det dags för kvasttricket! Aaaa! tänker ni nu och liknar fågelholkar allihopa (utom ni som var med förstås). Det går till som följer:
1. Hämta brokvasten.
2. Håll ut båda händerna framför er med handflatorna mot taket, be någon lägga kvasten i händerna på er. Greppa.
3. Kliv nu över kvasten med båda fötterna.
4. Dra kvasten (bakom ryggen) över huvudet så ni nu återigen håller kvasten framför er, dock med något vridna händer. Släpp inte.
5. Lyft nu (förslagsvis) höger ben över kvasten, runda högerarmen  och stoppa in foten i hålet mellan kvasten och dig själv (jo det går). Håll balansen.
6. Dra återigen kvasten över huvudet (jo det går det också!).
7. Kliv till sist över kvasten med båda benen så du slutar i startposition.
8. Tada!

Nu kan ni alla börja öva inför nästa års glöggmingel som kommer att inträffa lördagen före andra advent, betrakta er som inbjudna - detta ska bli en tradition!

Katter, kakor och kubbar!

I helgen har det socialiserats i allmänhet  och fikats i synnerhet.  På lördagen uppvaktades Mormor med tårta, blommor och skumpa - hon har ju nu blivit en sådan där pensionär och det ska firas! 3-åringen, och för den delen alla andra, smaskade tårta så det skvätte grädde till både höger och vänster. När alla var mätta och belåtna bar det iväg till Farmor som bjöd på glögg och pepparkakor. På lördags kvällen samlades ett gäng tjejer och åt, skrattade och...japp...fikade. Kvällen avslutades med en, hör och häpna, sväng på krogen. Det var faktiskt roligt för en gångs skull och bara det är ju värt ett kors i taket.  
    På söndagen var hela Familjen inbjuden på adventsfika hos Sjuksköterskan. Det bjöds på allehanda goda julbakverk, glögg, kaffe och julskum. Det bästa var de små gulliga lussekatterna. En mycket vis tant sa en gång: "Är de små så får man ta två". Det var tur att de var små för undertecknad tog fyra...

Enligt vissa är det ett ålderstecken att bli förtjust i kaffe och kakor. Men hallå, vem gillar inte kaffe och kakor? Bullar (mjuka och fluffiga) och kladdkaka med grädde är nog undertecknads favoriter. Fast vid närmare eftertanke är ju biskvier, äppelkaka, hallonparfait, cookies, muffins, blåbärspaj, sockerkaka, wienerbröd och de flesta andra bakverk också riktigt smaskigt!
    Undertecknad blir glad i själen när någon kommer med vetebröd eller tårta eller kakor. Oavsett veckodag. Fast mandelkubbar och finska pinnar är fortfarande inte någon riktig stämmningshöjare. Än. Allers i all ära, men när ni läser Allers OCH tuggar mandelkubbar med god aptit. Då är tantstadiet är verkligen uppnått!

Undertecknad ska nu vrida på ugnen, ta fram slevar och skålar. Här ska det bakas - både katter och kakor och ja, självklart något med choklad.

"-Får man en kanelbulle till kaffet? undrar en av tjocka släktens onklar.
 -Alldeles strax, de är klara om ett par minuter, svarar lilla tanten
-Det här kallar jag frukost med stort F, säger onkeln när han sedan stoppar en rykande färsk bulle i munnen.
-Fibrer, har du fått i dig tillräckligt med fibrer? Fräser Vimsa som just hämtar några bullar in till butiken.
-Det kan du ge dig tusan på, skrattar onkeln."


RSS 2.0