Fyllskallar & barn...

Undertecknad klär på sig och ska just trä tröjan över huvudet när 4-åringen utbrister:
-Mamma! Du har ju en bebis i magen!
-Nej, det har jag verkligen inte.
-Men mamma, jag ser ju det - du är ju tjock!

Applåderna ljuder i bakgrunden, 4-åringen får stående ovationer. Tack, tack, precis det varje mamma vill höra. Verkligen! 

Luvan

Idag visar Luvan senaste luvmodet:

Luvan i luvan
Luvan i en turkosblå luva, notera vecket i nacken - kom ihåg var ni såg det först.

Luvan modekängar
Luvan i sin nya luva, tydligen ska den bäras lätt på sne.
Undertecknad inbillade sig att den skulle täcka öronen...

Mot en ny catwalk
En modekäng har mycket att stå i, mot ny publik.

Liten björn bankar stor bäver

Det var en gång en solig dag under ett sommarhalvår. Kreti, Pleti och Mejto var ute och paddlade kanot på ett av de sju haven. Med sig i kanoten hade de (av oklar anledning) ett bokberg.
 
Rätt var det var så hördes det ett ljudligt plask, bokberget dallrade och alla tre vände sig hastigt om för att se var ljudet kom ifrån och fick beskåda en älg som just kastat sig vattnet. Vid strandkanten stod en bäver redo att göra samma manöver. Plasket från älgen framstod som löjligt när bävern kastade sin kroppshydda i vattnet och började simma mot kanoten. Mejto insåg faran av att krocka med en bäver på öppet hav och paddlade så till den milda grad att armen trillade av.

När bävern var ett minne blott kunde färden fortsätta. I alla fall tills de fastnade i ett parti sten. I en fors. Kanoten satt fast. Mejto skrek, älgen skrek, vattnet forsade in, böckerna drunknade, Pleti skrek. Älgen skrek (igen), Kreti skrek och kastade sig ur kanoten och gav den en rejäl puff. Färden kunde fortsätta.  

Kreti (som hade självutnämnt sig till kapten) tyckte att färden gick för långsamt och försökte genom onda tillrop få Mejto att paddla snabbare - vilket var helt meningslöst eftersom Mejto redan vevade så fort hon bara kunde med sin högra arm som paddel.

Tillsist föll mörkret på.  Mitt ute på öppet hav, i en kanot satt Kreti, Pleti och Mejto. Med sig hade de resterna av ett föredetta bokberg och en älg i kölvattnet. Ingen har sett dem återvända hem så förmodligen sitter de där än...

Datura stramonium

Idag hände något mycket konstigt, ja, det är så extraordinärt att det aldrig har inträffat tidigare. Aldrig någonsin faktiskt.  Tant "Tvär" och undertecknad l-ä-m-n-a-d-e kaka kvar på tallriken. Ja, ni läste rätt - de avstod de sista tuggorna av c-h-o-k-l-a-d. De var mätta, båda två, samtidigt. Mycket märkligt!  Eftersom undertecknad och Tant "Tvär" alltid skyndar sig att äta upp innan de blir mätta så lär ni inte få vara med om detta någon mer gång under eran livstid så passa på att ta in informationen, ordentligt. Undertecknad har fortfarande svårt att förstå vad som egentligen hände, hur gick det till?

Luvan har idag blivit ägare till ett par alldeles egna skor.  Hon är så stolt - genast satte hon dem på händerna och provsmakade ifall de gick att äta. Ett par röda. I storlek pytte-pixi-små. Storlek 18. Om ni aldrig någonsin har beskådat ett par skor i storlek 18 (eller känner att ni vill friska upp minnet) så är ni välkomna till det rosa huset eller eran närmaste skoaffär - fråga efter de dyraste skorna de har så kommer ni att bli tilldelade ett par skor i storlek 18. 

I övrigt kan det skrivas in i protokollet att undertecknad har köpt sig en ny fin pyjamas - det viktigaste (mat är alltid viktigast, men sen)  först ni vet...

De oändliga historierna

Träsktroll. Mumintroll. Andra troll. Åsnor. Björnar. Monster. Apor, giraffer, lejon och zebror. Bilar. Tåg, Träsktroll igen. Urtidsdjur. Möss, i kläder. Pingviner och fiskar. En uppsättning fåglar. Robotar och talande katter samt träsktroll. De är charmiga, roliga och faktiskt riktigt underhållande den första gången, eventuellt den andra gången, endast ett fåtal går vidare till den tredje gången men den tusenförsta gången är inte en enda ett dugg rolig.  

Just i skrivande stund både hörs och syns träsktrollet. Än en gång, för fyrahundratrettioelfte gången. Just träsktrollet från version första till version sista kan förmodligen hela familjen utantill både i vaket och sovande tillstånd. Samma lika med Bilarna, fast den filmen och alla dess karaktärer kan nog familjen återge till och med i djup medvetslöshet. Skulle tro att även husets båda katter kan avgöra vem som är Blixten, Kungen och Chickhicks. Detta med tanke på att, förutom att filmen har visats fler gånger (otroligt men sant) än träsktrollet, större delen av 4-åringens ägodelar är täckta av bilar med ögon. Obehagligt ja visst, men  småbarnsföräldrar får vänja sig vid det mesta.

Undertecknad har sett och hört de flesta barnfilmer ett flertal miljoner gånger och är smärtsamt medveten om att det inte är över än. Luvan har ju inte ens börjat kolla på film. Och hon kommer förmodligen att trycka DVD spelaren full av rosa, lila, gula, blinkande, skimrande och sjungande prinsessor. Då kommer bilarna med ögon att framstå som rena barnleken...

Nu är det tydligen dags att byta ut träsktrollet mot antingen talande leksaker eller "Nickefiken" - personligen håller undertecknad på "Nickefiken" den har bara beskådats ett tiotal gånger...än... 


Skidras

Den föregående veckan har onekligen gått, eller rättare sagt skidrats, i skidornas tecken. I alla riktningar och på alla längder och bredder till och med baklänges. Det har på ett eller annat sätt utövats skidsport minst en gång om dagen varje dag utom den dagen då solen lyste. Just den dagen då det var ett strålande vårvinterväder lyckades familjen tillsammans med Mejto befinna sig på äventyrsbadet som ligger placerat en aning söderut. Ni har väl alla hört talas om Murphy....

Första dagen i skidbacken raderas ur protokollet, det var kort sagt en mycket dålig dag. Undertecknad var arg och övervägde dubbelsidig amputation av fötterna. Resultatet av den kombinationen blev en flersiffrig slutsumma men nu har både undertecknad och Karln varsin komplett och fullständig slalomutrustning, inklusive formgjutna sulor i pjäxorna - amputation ska aldrig mer behöva övervägas. 

Andra dagen gick betydligt bättre, ingen hade ont i fötterna. Ingen var arg. 4-åringen var  fastspänd i sele och kunde därmed åka "själv" och Rallykillen var med. Nya skidor i en nypistad backe - det är grejer det.

Under helgen var det paus i slalomandet, men Karln han skidrade i alla fall. På en uppsättning vita blixten trängdes tre styckna fullvuxna karlar  varav den som var längst bak var vänd baklänges. Tillsammans med ytterligare tre styckna  fullvuxna karlar placerade på en annan uppsättning vita blixten hasade de omkring på Fixarns gård. De tävlade. Det är fortfarande oklart vem som vann och varför aktiviteten aldrig dokumenterades.  

Tillsist har 4-åringen blivit utrustad med ländskidor med betoning på längd. De är långa och betydligt längre än hela 4-åringen. Han är nöjd iaf. Och han ska åka med stavarna - trots att han får hålla armarna över huvudet för att kunna hålla i "- det blåa högst upp, mamma! " 

Monsterstora mums & tårta

Ibland blir inte tillvaron som man föreställt sig. Igår föreställde sig undertecknad att hon skulle tillbringa kvällen i soffan för att kolla på en av de nya serierna som våra tv-tablåer förärats med. Men icke, istället stod hon klockan tjugoett och trettio (piiip) och tillverkade tårta (!) i Lillasyster bling-blings kök. Inte vad som var väntat, men det oväntade är ofta ganska trevligt - så även denna gång. Tårtan, det blev sååå fin. Grön. Och kladdig. Vissa fick äta den ur djuptallrik. Lillasyster bling-bling försökte övertyga oss andra om att det inte berodde på att tårtan förmodligen hade kunnat slå världsrekord i grad av kladdighet utan på grund av brist på assietter....
Men det var ett jordgubbshjärta på mitten. Så kan det gå när man anställer undertecknad som tårtbagerska - då får man vara beredd på det mesta, tex marsansås runt hela kvarteret. Nämndes det att några åt ur djuptallrik?

Giftigt pålägg del II

En gång för ganska länge sedan skrev en mycket kloksmart människa ett ganska gift(igt) inlägg. Det inlägget avslutades med, citat "Med andra ord  får vi väl se vem som hinner slänga ihop ett bröllop först..." slutcitat. Flertalet läsare hävdade att detta inlägg var starten på undertecknads bröllop - ack så fel de hade! Det är inte hon och Karln som hunnit slänga ihop ett bröllop först. Nä! Så sent som i fredags var undertecknad och Karln på både vigsel och bröllopsfest. Någon annan hann före - vad var det undertecknad sa!? 

Helgen har tillbringats i festligheternas tecken, den stackars locktången har gått varm. Som ovan nämnt tillbringades fredagen i kärlekens tecken med möhippa light och vigsel på dagen samt bröllopsfest på kvällen - Tack för god mat och en riktigt trevlig dag! 
På lördag var det återigen dags att värma locktången och leta fram finkläderna, det var dags för festkväll på Farmen tillsammans med Tantmaffian. Återigen en riktigt trevlig och underhållande kväll - Tack för dansen och trevligt sällskap! Nu tror de flesta att undertecknad var trött på söndagen. Men hon vaknade utan att se ut som Alice Cooper med bajssmak i munnen, hon hade inte ens ont i håret. Istället var hon ute och åkte pulka med 4-åringen samt byggde vidare på snökojan, sedan bakades det muffins. Men - även tanter blir trötta tillsist och måndagen tillbringades i ett stadie av medvetslöshet.

Nu har undertecknad tränat på att infinna sig under vigslar/bröllop så nu ser hon fram emot de två datum som finns inbokade i hennes kalender - bäst att stoppa in locktången igen!

RSS 2.0