Slutet på 2011!

Nu kvarstår endast ett fåtal timmar av år 2011.

Året har mest känts som en transportsträcka med undantag för födseln av undertecknads ljuvligt underbara gudson och undertecknads ljuvligt underbara älskade andra dotter!

Nyårsmålet för år 2012 är satt (undertecknad lovar inte saker i onödan) och hon hoppas innerligt att hon ska lyckas uppnå det.
Enligt stjärnorna ska det bli gynnsamma förhållanden för att uppnå detta mål under det andra halvåret så vi siktar ditåt! Tidsmässigt passar andra halvåret undertecknad ypperligt, hon vill ju hinna njuta av bebistiden (för sista gången) också!

I övrigt planeras det för ett hejdundrande kalas detta år, Karln (och ett gäng till) fyller ju 30 stora år!

År 2012 kan nog bli ett bra år, undertecknad känner sig förhoppningsfull!

Mot stjärnorna och högre älskade vänner!!!


Smile and the world smiles with you

Lilla Madame har lärt sig den ljuva konsten att le. Söt är hon. I vanlig ordning. 






God Jul!


Lugnet innan tomten.

Nog är det tur att rosa huset innehar en stor soffa! Här är alla 12 stycken samlade
(minus Lillasyster & undertecknad, och de hade också fått plats utan problem). 
Perfekt!


Någon hade varit snäll. Dessutom hade Tomten med
sig ytterligare en säck med klappar...



Tomten kom till slut. 
6-åringen fick ett paket som han försiktigt började öppna, insåg vad det innehöll för att sedan bokstavligt talat
s-l-i-t-a av pappret och krama kartongen. Tänk vad lycklig en 6-åring kan bli över ett TV-spel...



Ja men God Jul då! 



Titta, titta!

Lilla Madame har upptäckt de fina igelkottarna som finns i sängen!

Sova, det är inte det minsta intressant! Även om undertecknad inte skulle ha något emot den aktiviteten....


Smakprov

 

Innevånarna i rosa-huset var på en familjefotografering i förra veckan. Det resulterade i 229 stycken bilder. Gissa hur lätt det är att välja mellan 229 stycken bilder.

I dessa 229 stycken bilder ingår det även jättefina bilder på enbart ungarna. Försök välja bort bilder på världens finaste barn, deras "fula" miner betraktas som roliga alternativt söta. (Värre är det med de vuxna, de är sällan söta. Eller roliga)

Ni får en liten tjuvkik så länge, medan undertecknad ska försöka bestämma sig...

 

 


Sötebrödsdagarna är över...

...Karln började, efter sin 10 dagars pappaledighet, jobba igår. Gårdagen innebar fullt ös samt ösregn. Idagdagen har bjudit på sjuk 3-åring, julstuga på 6-åringens skola samt nyföding med många vakna timmar som helst ska spenderas i famnen på undertecknad. Med andra ord, fullt ös och återigen ösregn. 

Undertecknad är inne på kloning eftersom det krävs god simultankapacitet att ta hand om sjukling samtidigt som hon ska stuffa nyföding OCH försöka få i sig själv mat och någon form av kläder samt infinna sig på jultsuga. Att vara flerbarnsmamma borde vara meriterande i sig, "organisationsförmåga", "stresshantering" och "effektivitet" är väl egenskaper som varje arbetsgivare älskar?!

Det är så fantastiskt mycket lättare att vara två, (tänk alla de ensamstående som gör allt själv, jämt -  WOW!) men någon måste visst försörja familjen också. För den där instansen som ger ett bidrag till undertecknad gör det inte! 

Snart är det jullov, det ska bli ljuvligt! Men tills dess hoppas undertecknad att detta ösregn har ersatts av fluffig vit snö!


Pussvänlig!

Hon är varm & go med riktigt pussvänliga kinder. Och så fullkomligt avslappnad som bara en sovade bäbis kan vara!

Sötast i världen var titeln!

 


Nu är det jul i rosa-huset.

Igår kväll hittade äntligen granen upp ur källaren. Undertecknad och Karln har lite olika åsikter om när granen är välkommen. Undertecknad anser att den bör kläs medan det fortfarande är jul så att hon, med gott samvete, kan kasta ut trädet så fort nyåret passerat. Karln, han anser att granen ska kläs kvällen före julafton. Vad som är rätt och fel tål att diskuteras. Men nu är den klädd.


De två större barnen hängde pumlor med iver i blicken.


Karln avslutade hela skapelsen med att sätta upp "stjärnan".

Nu är det färdigpyntat i rosa-huset. Mer julsaker än gran och adventsstakar blir det inte i år. Det får räcka så.

Nu är det bara att invänta tomten!

Tomten har varit här!

Med 13 dagar kvar till julafton så tittade tomten förbi och avlämnade en julklapp till undertecknad och Karln. En kamera! Det är svårslaget!

Den ska bara ladda batterierna så är den redo att ta 2508 stycken bilder!

Check!


Förskingringskassan...

3 barn, schizofren katt, karl, hus och allt vad det innebär men det är försäkringskassan som kommer att driva vettet ur undertecknad. Ett mer idiotiskt system får man leta efter! 

Hon ser verkligen fram emot det framtida umgänget som hon och nämnda instans ska ha de närmaste månaderna. Förtjusande. Verkligen.


Invasion!

Rosa-huset är fullkomligt invaderat! Ja, ni ska inte tro att det är invaderat av råttor, aliens eller något annat lätthanterat. Nej, det är invaderat av tyg (och papper, men mest tyg)!

Tyg i alla de valörer och kvalisorter. Det är allt från pyttesmå sockar till vuxenjeans. Det är filtar, kuddar, täcken, gravidkläder, trasiga kläder, för små kläder, för stora kläder, andra kläder och alla de vanliga kläderna.

För att inte tala om alla ytterkläder, de för regn och plusgrader, de för blött och kyla, de för halvvinter/slask, de för snö och de för snö och kyla. Allihopa trängs de i hallen. Till alla dessa plagg finns det lika många skor...

Och ändå kan ni ge er på att det måste köpas en ny mössa åt 3-åringen. Det är så mycket konstigt!

Av någon outgrundlig anledning verkar det som att allt tyg rosa-huset bara kan uppbringa är framme och i vägen. I olika högar, på alla de ställen. Ö-v-e-r-a-l-l-t. Utom där de rimligtvis hör hemma.

Rensa låter lockande. Riktigt lockande. Undertecknad ska bara samla kraft...





Sötaste bäbisen i världen!

Det är klart hon ler (och inte tränar sin ansiktsmuskulatur). Låt i alla fall undertecknad få tro det!



Två små stjärnor!

Undertecknads två små tjejer myser i soffan!


"Kära Tomten!"

Tänk - kycklingen är här och tänk - hela långa dagen har det varit vitt utomhus. Nu hoppas vi att Gud hör bön och låter det lilla vita som landat ligga kvar! Lilla madame är i alla fall här för att stanna!

Undertecknad har under dagen som gått insett att rosa-huset innehåller ett överflöd saker och inte mindre än fem invånare (plus en fullkomligt schizofren katt) men det saknas faktiskt något.

Det saknas en kamera.

Hur ska undertecknad kunna föreviga sina tre små dårar när hon inte har en vettig tingest som skapar bildbevis av dem? Rita har aldrig varit hennes starka sida...

Så få se då, hur var det man gjorde...

"Kära Tomten!
I år önskar..."



Känslan av att vara skrynklig

Undertecknad håller på att bli gammal, hon känner sig mer eller mest överkörd av tåget, hon är övertygad om att man inte ska föda barn vid hennes höga ålder...

Fast okej, "kycklingen" var inte bara 9 dagar sen, hon bjöd sin mamma på en riktig ansträngning. Så det är kanske inte såå konstigt att undertecknad känner sig milt sagt mörbultad!

Efter 6 timmar med många om och men kom hon (hon!!!) äntligen ut! Undertecknad var vid det laget mer än tacksam att det äntligen var över och fullt övertygad om att det här var sista gången!

4 dagar har passerat, lilla damen mår riktigt bra - äter, sover och bajsar, precis som små kycklingar ska!
Undertecknad mår bra hon med, även om hon är lite skrynklig.

Och, ärade församling, vi fick en vinnare. Sista och även den rätta gissningen stod Magister S för.
29 november (på hans födelsedag) och kyckling...eh, flicka!

Ja. Sannerligen blir man fortfarande förvånad. Aldrig kunde undertecknad tro att en karl skulle ha rätt och än mindre kunde hon tro att kycklingen var en flicka!!!

Världens sötaste flicka!

Ni får en bild när hon endast är några timmar gammal - varsågoda!


Äntligen hemma!

I sin stolta storebrors famn


RSS 2.0