Hemmafrun & muskelgrupperna

Staketforskaren trillade in genom dörren genomsvettig och flåsande, han påstod att anledningen till detta var att han varit och tränat på gym. Gym, bah! Undertecknad har minsann tränat hela dagen. 
    Hon började med uppvärming som sig bör. Lite jogging i husets båda trappor, rena kläder skulle hämtas och smutsiga kläder skulle i maskinen, ökade blodtillförseln till alla morgontrötta kroppsdelar. Stela muskler mjukades upp med hjälp av lite stretching i samband med hänging av tvätt. Ner och upp, sträck på kroppen. Så var det dags för den riktiga träningen. Löpning med tung kundvagn (när större delen av stormarknadens sortiment ligger i kundvagen blir den rejält tung) skedde på två av de större stormarknaderna. Den stora golvytan befrämjar långa steg i snabb takt. Att bli påhejad av både 3-åringen och Bönan som vrålar så gott de kan ökar även pulsen rejält. Självklart bör man inte bara träna kondition utan även styrka. Flertalet lyft med proppfulla plastkassar samt en papperskasse av rejäla mått hjälper till att hålla biceps i form. Lägg dessutom till ett babyskydd innehållande en Böna på dryga fem kilo, fidellivips är inte bara biceps utan även närliggande muskelgrupper rejält motionerade. När den fysiska träningen började nå sitt slut var det dags att träna "de små grå" med hjälp av ett litet hjärnpussel: Lyckas-packa-in-jätte-många-frysvaror-på-pytte-liten-bostadsyta. Det gick, men öppna för guds skull inte frysdörren! Undertecknad rundade av dagens träningspass med lite muskeltöjning för att undvika träningsvärk - plocka ner tvätten. Upp och ner, sträck på kroppen... 

En karl i kilt

Middagsmålet har idag intagits i Farfars residens. Det hela var en mycket harmonisk och trevlig tillställning. Bönan började måltiden med att stoppa en av sina små söta händer rakt i en varm potatis vilket ledde till en mycket ledsen läpp. Nåja, det gick snabbt över och hon la igen sina två små blå för att ägna sig åt en tupplur. 3-åringen bestämde sig i samma stund som maten landade på tallriken att han skulle gå och vila (sviter efter gårdagens feber) sagt och gjort. När alla andra hade ätit färdigt återvände han, petade lite i maten och tyckte att det var dags för glass.

   När födan var uppäten och porslinet undandukat hittade Karln en säckpipa (!?) och bestämde sig för att bjuda på en liten konsert. Efter en stunds dribblande för att få instrumentet på rätt köl öppnade han starkt med något som skulle föreställa "Amazing Grace". Det lät mest som tutandet av en ledsen elefant. Vi som var åhörare skrattade så vi höll på att trilla av altanmöblerna medan Karln blåste sig blå och förtvivlat försökte hålla fast säcken under armen. Han bestämde sig till sist för att det var fel på konstruktionen av detta speldon och gjorde en sista insats innan han ansåg sig besegrad av detta plockepinn till instrument (en säckpipa består av flertalet träpinnarna som har förmågan att spreta åt alla vädersträck). Sista låten lät fortfarande som klämd-elefant-snabel men någonstans mellan tutandet kunde man urskilja tonerna av "spanien". En kilt på Karln och vi hade haft en riktig skotsk-afton. Det är fascinerande att han kan få fram en melodi oavsett om han håller i en gitarr, lergök eller säckpipa. Undertecknad ska vara glad att hon kan stava till ovanstående instrument och att hon faktiskt, bortsett från säckpipan, vet vad som är upp och ner.

Otäcka odjur

Badanordningen är klar och även ordentligt invigd. I torsdagskväll utrustade Karln och Peugeotmannen sig med skruvdragare och påbörjade arbetet med tralldäcket runt badanordningen, och hör och häpna, på söndag eftermiddag stod hela skapelsen klar. Självklart har det med undertecknads medverkan att göra, utan hennes närvaro och fantastiska förmåga att hantera en skruvdragare hade det aldrig blivit färdigt så snabbt (hrm...). Detta har resulterat i att situation Beirut faktiskt ser något bättre ut. Gropen i gräsmattan är här med helt borta, eller borta, det är gömt under ett tralldäck modell stort. Fiffigt va? Sen att vi nu äger nordens största altan, det är en helt annan historia.

   Båda katterna har upptäckt poolen, fast på olika sätt. Katten, modell korthår, hon tycker det är helt fantastiskt att hon har fått en så stor vattenskål mitt på gården och dricker gladeligen sig otörstig. Att vattnet är klorerat och förmodligen mindre nyttigt för en liten kattmage är ingenting som hon bekymrar sig om. Egentligen inte undertecknad heller, för det är Karlns uppgift att tömma kattlådan. Katten, modell långhår, hon är mest ängslig. För i det stora vattenhålet bor det nämligen ett otäckt odjur (läs: 3-åringens uppblåsta krokodil). Katten brukar smyga sig fram till kanten men så fort det hemska djuret kommer flytande backar hon illa kvickt utan att släppa varelsen med blicken, i händelse av ett anfall.


Igår gick det åska för första gången den här säsongen. Det var en ny upplevelse för 3-åringen.

-Mamma, vad är det?

-Det är åskan

-Jaha, var då?

-Uppe i luften.

-Jaha...vad gör Oskar där?


Ja, vad gör Oskar där? Det är mycket man ska lära sig och upptäcka i våran herres hage.

Nu är det i alla fall sommarlov. Och sanna mina ord, det här kommer att bli en lååång sommar.


Guldfiskminne

Problemet med att driva en blogg när man lider av guldfiskminne, svår demens eller teflonminne är att alla bra uppslag glöms bort. Har inte idén skrivits ner i samma stund som tanken tänktes är den borta, försvunnen, väck, gone, kommer-aldrig-mer-igen. Det är ett elände. Flera gånger varje dag uppstår det massor med lysande blogginlägg, rubriker eller fiffiga kommentarer. Men som sagt, teflonminnet försvårar författandet. Dessutom, till råga på allt, glöms det ord. Det är också ett gissel eftersom det då och då faktiskt skrivs ett par rader, men skrivandet tar nästan en evighet eftersom hjärnan förtvivlat försöker komma på vilket ord den letar efter. Och tid är det banne mig inte gott om, försök själv hitta nog mycket tid till att starta datorn, komma ihåg idén, leta orden och få ner de på pränt i sällskap av ett stycke Böna och ett stycke 3-åring.

   Har konstaterat att undertecknad och dess hjärna inte riktigt är kompatibla med varandra. En idé infinner sig men glöms bort, en tanke tänks men en helt annan handling utförs, ett samtal pågår men munnen pratar innan hjärnan har hunnit redigera meningen. Allt detta krånglar till livet en hel del. Speciellt detta guldfiskminne, det är den stora boven. Bara igår eftermiddag tänktes det säkert 8-9 gånger att en viss sak skulle göras innan kvällen var slut och trots det var det inte gjort vid läggdags. Hela dagen har det tänkts plocka fram köttfärs till middagen och lik förbannat steks det frusen köttfärs. En viss trötthet uppstår.

     Och då har vi inte ens pratat om alla siffror, husnummer, adresser, telefonnummer, personnummer - nummer som alltid varit den bästa sidan av mitt minne.


Slutsatsen är: svår demens alt. överarbetad hjärna. Inget av det är att rekommendera. 


Anslutningsfel

Lagen om alltings jävlighet var på besök igår. Visit hos Blixt Gordon var inbokat efter lunch. Eftersom både toaletten blivit städad och ärenden i stadens affärer hade uträttats blev det aningen stressigt. När lunchen var undanplockad och alla två gryn påklädda hoppade alla in i riskokaren, nyckeln vreds om och nä. Ingen reaktion, batteriet var stendött. Jaha, bilnyckelsskifte och alla satte sig mitt i busken. Nykeln vreds om och...ingen reaktion, batteriet var stendött. Nog är det väl fantastiskt att hela gården är full med bilar och ingen fungerar. Undertecknad var vid det här laget måttligt irriterad, kastade en snabb blick på den regntunga skyn och hämtade cykelhjälm och kärra. (Karln hade kidnappat v-suttinen) Efter att ha spänt fast alla två gryn en tredje gång sattes fötterna på pedalerna och färden startades, ganska många minuter försent. Ett ilsket trampande i uppförsbacke och halv orkan var inte ett dugg underhållande men det gjorde att hela ekipaget anlände till Blixt Gordons hus. Blixt Gordons hus är utrustat med portlås och roande sig för dagen med att leka Fort Nox,  att ta sig in visade sig omöjligt. Fram med mobilen, tröck (ett norrländskord av prima kvalité, översättning: tryckte) på knapparna i hopp om att få hjälp inifrån. Möttes endast av; fel i anslutningen som retsamt blinkade på skärmen. Upprepade försök till kontakt som endast resulterade i antingen upptagetton eller anslutningsfel i kombination med 3-åringens frågor om varför ingen öppnade var helt fel medicin för ett redan påfrestat tålamod. Efter många om och men (3-åringen hade gett upp och gått för att gunga) kom Blixt Gordon och öppnade dörren. Halleluja!  


Det är inte bara bilbatterierna som är urladdade. Undertecknad är också trött, trött, trött och trött. Längtan efter att få vakna av sig själv, inte av ett gryn eller en väckarklocka är enorm. Tänk att bara få ligga i sängen och dra sig så länge man vill, mysa under täcket och röra foten mot det tillräckligt varma lakanet. Tänk, tänk....


Frågeställningarna lyder som följer: Varför kommer alltid inspirationen till att göra någonting lagom till sängdags? O varför är inte inspirationen kvar på morgonen?


Bagarmössor, välfyllda västar & hål i huvudet

I fredags förvandlades det vardagliga rosa huset till ett bageri, det massproducerades rabarberpaj och kladdkaka - modell lyxig. Sedan kom folkmassorna, drog igenom huset, passerade fikabordet för att innan avfärd blötlägga sig en stund i badanordningen.


På kvällen lämnades 3-åringen och Bönan hemma tillsammans med Jägaren och Dileva. Undertecknad och Karln for iväg för att titta på den långhårige pianospelare som bjöd på underhållning. Förutom att lyssna på musiken, njuuuta av musikalkillen och titta på scenshowen betraktades de övriga besökarna. Alla olika varianter var representerade, från spädbarn till de med ena foten i graven. Majoriteten var medelålders och majoriteten hade en eller annan alkoholhaltig dryck innanför västen. Var man som undertecknad placerad på läktaren hade man god uppsikt över all aktivitet som skedde nere på plan. 
   Ett litet axplock av vad som iakttogs: En man i rutig skjorta, som var aningen rund under fötterna, gick likt ett gummiband för att undvika att falla framlänges alternativt baklänges. En grupp fyllskallar som försökte bjuda varandra på cigaretter men mest lyckades slicka varandra i öronen. En man i ljusblå tröja som förmodligen tyckte i sitt något onyktra tillstånd att underhållningen på scen inte var tillräcklig och trodde att hans egen närvaro på scen skulle förgylla kvällen för resterande besökare. Ett något udda par som under hela tillställningen gick runt, runt, runt, hånglade lite här, hånglade lite där. En dam som hade den goda smaken att försöka ta genvägen över staketet för att komma ner på plan. Genvägen förvandlades snabbt till en omväg via sjukhuset eftersom hon fick åka plåstertaxi pga blodbad och medvetslöshet och förmodligen ett redigt hål i huvudet. Som sagt, västen var välfylld på många.


Lagom till spöktimmen låg undertecknad i sängen, lyssnade på de sista tonerna av musik samt Bönans mumsande. Kvällen hade varit oväntat lättsam och smidig. Siktet var inställt på skyttetrafik mellan arenan och hungrig barnamage men icke. Bönan hade sovit större delen av kvällen (ofattbart) utom någon liten stund då Jägaren som är en van barnafader stuffat runt med henne och sjungit snälla barnvisor. Undertecknad förväntade sig åtminstone en skrikande Böna vid hemkomsten men fann endast en mycket nöjd (och stolt) man med en tyst bebis i famnen. Dileva, ja, hon och katten halvlåg i hög i ena soffhörnet...


Frågeställningen för kvällen blev: Varför går alltid berusade gubbar och känner på gylfen/drar i linningen på sina byxor?


Förpackningsakademin

Härom kvällen tillverkades det studentplakat. En ganska simpel uppgift kan tyckas för den oinsatta, men det kan meddelas att det inte har tillverkats något standardplakat. Nejhej, det här är orginellt, till och med rent av unikt. Därav krävdes det en rejäl arbetsinsats. Dileva stod för material samt idéerna och undertecknad för handräckning samt glada tillrop. Redan några minuter in i processen stod det klart att Dileva aldrig någonsin satt sin fot på förpackningsakademin, hon skulle aldrig heller kunna bli förskolelärare. Sax, tejp och klister är alldeles för fina verktyg för en riktig Dileva - hon gör sig bäst med ett järnspett, häftpistol alternativt en yxa i handen. 
   Efter att nästan ha limmat fast en hushållsrulle och en rejälhårtuss på plakatet, limmat ihop två fingrar (det vara nära att även ögonen limmades ihop), fått båda händerna fastsatta i en dinosaurbok, ådragit sig huggsår i de stackars kvarvarande fingrarna stod Dileva äntligen på alla fyra uppe på bordet, på plakatet, nynnandes på "Lärarens läppar fladdrar i vinden..." ackompanjerad av Bönan som bjöd på serenad. Innan plakatet kunde betraktas som färdigt skulle urtidsdjuren fastsättas på lämpligt vis. Sagt och gjort. Resultatet? Perfekt!  
   Nu ses det fram emot den utlovade oxfilén på torsdagens kväll.

Undertecknad här idag tagit premiärdoppet i badanordningen som är placerad i den före detta lergropen. Ljuvligt! Lufttemp 29°, vattentemp 26°. Bönan sov, 3-åringen var hos farfar, Karln var på jobbet. Det var poolen, soolen och undertecknad. Mmm!


RSS 2.0