Katter, kakor och kubbar!

I helgen har det socialiserats i allmänhet  och fikats i synnerhet.  På lördagen uppvaktades Mormor med tårta, blommor och skumpa - hon har ju nu blivit en sådan där pensionär och det ska firas! 3-åringen, och för den delen alla andra, smaskade tårta så det skvätte grädde till både höger och vänster. När alla var mätta och belåtna bar det iväg till Farmor som bjöd på glögg och pepparkakor. På lördags kvällen samlades ett gäng tjejer och åt, skrattade och...japp...fikade. Kvällen avslutades med en, hör och häpna, sväng på krogen. Det var faktiskt roligt för en gångs skull och bara det är ju värt ett kors i taket.  
    På söndagen var hela Familjen inbjuden på adventsfika hos Sjuksköterskan. Det bjöds på allehanda goda julbakverk, glögg, kaffe och julskum. Det bästa var de små gulliga lussekatterna. En mycket vis tant sa en gång: "Är de små så får man ta två". Det var tur att de var små för undertecknad tog fyra...

Enligt vissa är det ett ålderstecken att bli förtjust i kaffe och kakor. Men hallå, vem gillar inte kaffe och kakor? Bullar (mjuka och fluffiga) och kladdkaka med grädde är nog undertecknads favoriter. Fast vid närmare eftertanke är ju biskvier, äppelkaka, hallonparfait, cookies, muffins, blåbärspaj, sockerkaka, wienerbröd och de flesta andra bakverk också riktigt smaskigt!
    Undertecknad blir glad i själen när någon kommer med vetebröd eller tårta eller kakor. Oavsett veckodag. Fast mandelkubbar och finska pinnar är fortfarande inte någon riktig stämmningshöjare. Än. Allers i all ära, men när ni läser Allers OCH tuggar mandelkubbar med god aptit. Då är tantstadiet är verkligen uppnått!

Undertecknad ska nu vrida på ugnen, ta fram slevar och skålar. Här ska det bakas - både katter och kakor och ja, självklart något med choklad.

"-Får man en kanelbulle till kaffet? undrar en av tjocka släktens onklar.
 -Alldeles strax, de är klara om ett par minuter, svarar lilla tanten
-Det här kallar jag frukost med stort F, säger onkeln när han sedan stoppar en rykande färsk bulle i munnen.
-Fibrer, har du fått i dig tillräckligt med fibrer? Fräser Vimsa som just hämtar några bullar in till butiken.
-Det kan du ge dig tusan på, skrattar onkeln."


Kommentarer
Postat av: Sjuksköterskan

Men, men... kubbar är ju jättegott... Mormors hembakade kubbisar... Och finska pinnar med... Betyder det här att... Jag menar är jag verkligen...







VRÅÅÅÅÅÅÅÅL

2008-12-04 @ 21:12:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0