Kvasttricket

I helgen har det i vanlig ordning varit fullt ös i det rosa huset. Lugna stunder är mycket sällsynta så här i juletider. Att det dessutom finns en 8 månader gammal Böna som har slutat sova gör ju inte saken mycket bättre. Nå, till saken: Helgen har som sagt varit späckad med aktiviteter. Lördagen bedrevs i goda vänners lag, Familjen hade bjudit in till glöggmingel. Det var en tapper skara som kom och förgyllde lördagskvällen och det hela var en mycket trevlig tillställning. Det bjöds på glögg, varm cider, pepparkakor, lussekatter, chokladtryffel, godis, nötter, chilinötter, chokladsköldpaddor och mottot var - Ät tills ni kräks! Nu var det (tack och lov) ingen som kräktes men förmodligen kände sig både den ena och den andra aningen sprickfärdiga. Blodsockernivåerna togs nog också till nya höjder. 
I samma veva som blodsockret var som högst på samtliga deltagare kom även kvasten in i köket. Ja, den snöiga, något stelfrusna brokvasten fick äran att komma in i värmen och vara med på festligheterna. Varför då? undrar ni säkert. Jo nu var det dags för kvasttricket! Aaaa! tänker ni nu och liknar fågelholkar allihopa (utom ni som var med förstås). Det går till som följer:
1. Hämta brokvasten.
2. Håll ut båda händerna framför er med handflatorna mot taket, be någon lägga kvasten i händerna på er. Greppa.
3. Kliv nu över kvasten med båda fötterna.
4. Dra kvasten (bakom ryggen) över huvudet så ni nu återigen håller kvasten framför er, dock med något vridna händer. Släpp inte.
5. Lyft nu (förslagsvis) höger ben över kvasten, runda högerarmen  och stoppa in foten i hålet mellan kvasten och dig själv (jo det går). Håll balansen.
6. Dra återigen kvasten över huvudet (jo det går det också!).
7. Kliv till sist över kvasten med båda benen så du slutar i startposition.
8. Tada!

Nu kan ni alla börja öva inför nästa års glöggmingel som kommer att inträffa lördagen före andra advent, betrakta er som inbjudna - detta ska bli en tradition!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nu har du lovat! Jag och micke kommer då absolut! Inga betänkligheter här inte.

Det var så trevligt så... synd bara att den där "gottedvalan" satte in så fort. =(

2008-12-07 @ 22:13:51
Postat av: kusinvitamin

Nu har du lovat! Jag och micke kommer då absolut! Inga betänkligheter här inte.

Det var så trevligt så... synd bara att den där "gottedvalan" satte in så fort. =(

2008-12-07 @ 22:14:18
Postat av: Teknikern

Så jäkla trist att vi inte kunde komma, men bra att du gör det till en tradition, då kanske vi får en ny chans nästa år?

2008-12-08 @ 09:53:03
Postat av: Teknikern

Du, uppdatera bloggen nu, jag har inget nytt att läsa på internet ju! ;-)

2008-12-14 @ 21:46:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0