Den som släpper ut katten - får tvätta katten!

Sängkläderna som skulle hängas ut på vädring låg på köksgolvet alldeles invid altandörren. Sista bäddmadrassen skulle precis lyftas upp när det kom flygande något hårigt som var indränkt i lera. Med en duns landade varelsen rakt på bäddmadrassen och efterlämnade en mycket stilig fläck bestående av sand, grus och lera. Färden fortsatte över köksgolvet där de leriga tassarna gled på klinkerplattorna och hela den lertäckta kroppen slog mot väggen. Den nytapetserade väggen. En fläck liknande den på bäddmadrassen fanns nu även på de vita tapeterna. Färden avslutades precis innan källartrappen tog vid och varelsen bars raka vägen till badkaret. Vet ni hur mycket lera det fastnar i en långhårig kattpäls?

Väl avduschad hamnade den nu blöta och ganska sura katten på toaletten i källaren. Golvvärmen bidrog förhoppningsvis till att påskynda torkningsprocessen.   


Efter att valda delar av köksgolvet skurats, bäddmadrassen hamnat i tvättmaskinen och tapeten återfått sitt vita utseende (tur att tapeten gick att återställa, annars hade katten varit ett minne blott) bar färden av till Kusin-Vitamin. Ett trevligt sätt att fördriva tid på. Innan hemfärd föreslog Kusinen att Bönan skulle stanna hos henne, 3-åringen fick lätt panik i blicken, ställde sig vid babyskyddet och skyndade sig att säga: - Mamma, ta med henne hem!


Följaktligen lyder en ny regel i vårat hus; Den som släpper ut katten - får tvätta katten!


Undrar hur den frasen skulle se ut på en dörrskylt?!


Kommentarer
Postat av: Ida

Å jag bara ler... :-)

2008-05-06 @ 18:19:34
Postat av: Margit

Visst är det roligt att ha katter. Du kanske vill ha en till?? Gisle Gutten är så kramgo.

2008-05-06 @ 19:45:36
Postat av: 08:an

Ja, visst var det?! Blir ju jäkligt spännande att följa våra bloggar i sommar.. =)

2008-05-06 @ 20:59:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0