Vintervärld

Idag kan man verkligen sjunga "...I vår vackra vita vintervärld" för världen har verkligen blivit vit. Och det verkar onekligen ha blivit vinter. På allvar. Nu skulle vädergudarna bara våga dra till med några plusgrader och smälta bort all snö. All snö som undertecknad har varit ute och flyttat på. Om det nu har behagat komma sådana här mängder av den vita varan får den faktiskt vara så vänligt att stanna precis där den är. Enligt uppgift ska snön även underlätta tomteslädens framfart och alla som äger en skoter jublar. Undertecknad äger ingen skoter så jublandet över all denna snö har uteblivit från hennes sida, inte heller har hon sjungit om någon vacker vintervärld, hur vit den än må vara. Men hon har skottat snö. Massor med snö. 

Före lunch kläddes båda grynen i sina vinterkläder och släpades ut i snöyran. Den inbakade Bönan somnade omedelbums, hon hade det förmodligen rätt mysigt i vagnen väl skyddad från all vinande vind. 3-åringen, som från början absolut-inte-alls-ville-nej-ska-inte-aldrig-jag-vägrar gå ut, hann inte mer än utanför dörren förrän han kastade sig rakt ut på uppfarten och började likt en mullvad böka sig fram genom snön. Till slut trillade han ut på gatan. Efter att ha huserat omkring i alla möjliga och omöjliga snöhögar (oftast med huvudet före) var han slående lik snömannen.  Eller liknade och liknade, han var snömannen. Trots ett ihärdigt sopande blev han aldrig snöfri. När undertecknad eliminerat den gigantiska plogkarmen och sopat fram både v-suttinen och bron var hon både svettig och hungrig. Hon tog snömannen i handen och bjöd in honom i värmen, tillsammans åt de en mycket exklusiv lunch - korv & spagetti med ketchup!


Kommentarer
Postat av: Teknikern

Ja det är bäst för snön att den stannar för jag har planerat in en vit första advent, och snöskottande behagar jag inte bli upprörd över, även om herr plogbil såg till att jag inte fick in bilen i carporten igår, men ja, angående skottning, vad tusan har jag skaffat en karl för? (Ungefär samma resonemang angående byte av vinterdäck ;-))

2008-11-25 @ 15:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0