Bankomat eller klädautomat?

Mitt på dagen under gårdagen begav sig undertecknad mot hennes förra (eller är det nuvarande, dåvarande, fortfarande?) arbetsplats i syfte att få en lektion i det nya datasystemet. Detta för att undertecknad ska kunna slava på arbetsplatsen och få in lite extra riksdaler. Cirkus trettio minuter efter start hade både det korta och långa minnet friskats upp samt fått lära sig lite nya finesser och dessutom var undertecknad  tilldelad extrajobb.
     Det som skulle vara en knapp trettio minuter lång seans förvandlades till ett en och en halv timmes långt löppass. Eftersom undertecknad har varit hemmafru i nästan ett år är hon inte riktigt med i ruljansen. Steg ett för att kunna jobba extra är att kunna ta sig in i bygget - mot passerkortsaktiveringen. Väl framme hade fotografen åsikter angående likheten mellan undertecknad och filuren på passerkortet. Han krävde en omfotografering omgående.  Efter att ha fått ett rykandes färskt passerkort i handen var det dags för steg två. Kläder. 
   Arbetsplatsen har slopat det gamla beprövade (och fungerande) systemet med arbetskläder på hyllor. Nu är det nya tider och arbetsplatsen har blivit utrustad med två (för få) stycken klädautomater. En klädautomat liknar både en hiss och en bankomat på en och samma gång. Den ska (i bästa fall) förse personalen med rena kläder. Personalen får dock plocka ut max fem plagg åt gången och blir ett plagg liggande i skåpet och inte återlämnat inom en viss tidsram får personen ifråga böter. Böter för arbetskläder. Jo undertecknad hon tackar. Erkänn att ni också vill tillhöra undertecknads arbetsgivare.
   Steg tre var att finna en sekreterare som kunde förse undertecknad med inloggningsuppgifter till tidigare nämnda datasystem och damma av hänglåset till skåpet (elva månaders damm utgör ett rejält lager).
   Nu sitter undertecknad och funderar på var hennes skor är och vad hon ska ha med sig och äta under natten. Jo. Ni såg rätt. Undertecknad ska jobba natt, hon börjar jobba kl 21.00. Undertecknad brukar gå och sova kl 21.00.

Kommentarer
Postat av: Anna

Haha..visst e nll fiffiga?;-)Vart ska frun jobba då?Vi kanske rent av blir kollegor?

2009-02-03 @ 21:03:15
URL: http://lillaagnes.blogg.se/
Postat av: Tant tvär

Böter??? De kan ju prova ta ut böter på löner som är minimala. HA! Ytterligare en sak att reta sig på...

2009-02-04 @ 18:33:56
Postat av: Heléne

Hej hopp...hoppas du höll dig vaken och inte behövde gå naken hela natten:).

2009-02-04 @ 22:45:06
URL: http://marmeladflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0