Ursinnig student

Vanligtvis är undertecknad en hemmafru, i veckan har hon dock varierat sig lite och varit en mycket flitig student. I fyra dagar har studier bedrivits hemma hos Tant "Tvär" (alias Sjuksköterskan). Det har lyssnats på föreläsningar och skrivits på någon form av grupparbete som går ut på att beskriva (o)nödvändiga begrepp som alla sjuksköterskor bör kunna likt ett flytande vatten. Hrm. (Det endas som verkligen har flytit är kaffet - fast det är ju inte illa det heller.) 
  Förutom detta har det varit en hetsig mailkorrespondens till läraren som är kursansvarig angående en individuell hemtentamen som utfördes för ganska precis en vecka sen. Tentamen i fråga har väckt ilska hos samtliga kursdeltagare, Tant "Tvär" och undertecknad inräknade. Det var länge sen undertecknad  var så arg som när hon skrev den. 30 minuter till att hinna svara på fem stora frågor är, trots faktakunskaperna, rent tekniskt omöjligt, det går inte att få fingrarna att trycka så snabbt på tagnenterna. Samtliga kursdeltagare har anmält sitt missnöje över förutsättningarna och bristen på informaton. 
     Nå, i vild panik två minuter över tiden för inlämning tröck undertecknad på fel knapp och tentamen lämnades aldrig in. Undertecknad kontaktade berörd lärare och fick beskedet att hon skulle skriva tentamen (igen) på kvällen eftersom tentamen inte var inlämnad. Sagt och gjort.
    Tre dagar senare frågar läraren om undertecknad nöjer sig med ett G eftersom hon har skrivit samma tentamen två gånger och därmed använt för mycket tid eller om hon vill skriva om den. Undertecknad kan inte med ord beskriva hur snabbt och hur hårt fingrarna tröck på tagnenterna när svaret på det mailet skrevs ner. Att bli tilldelad betyget G - TROTS att hon hade 44 poäng, och gränsen för VG var 40 poäng, väckte en enorm vrede - rent av ett ursinne! Tant "Tvär" hukade bakom skrivbordet och var glad att det inte var hennes inbox som behövde motta det mailet. Läraren är numer en kärring, och även blivit förärad med en svordom i direkt anslutning till ordet kärring.

Ett beskrivet begrepp:

lycklig adj. ~t 
1 som känner varaktig, djup glädje och tillfredsställelse om person: de levde ~a i många år; hon var ~ med honom
2 som medför gynnsamma följder: ett ~t beslut; äventyret avlöpte ~t (adv.)


Kommentarer
Postat av: Kusinvitamin

Ursäkta mig kusin, vill inte steppa på några irriterade nerver och låta som en besserwisser.

Men.

Som medstudent hade jag krävt att du inte skulle kunna få mer än G. Fast hade jag varit läraren hade jag upplyst dig om att du inte kunde få mer än g om du skriver den samma kväll och hänvisat dig till omtentamens tillfället om du ville ha chans på vg. För det var väl samma tenta du skrev igen på kvällen??



Och en tenta på 30 minuter är ju löjligt, hur hade läraren tänkt att det skulle gå till från första början, krävs betydligt mer tid än så. Undra om hon hade tänkt igenom det hela egentligen??

2009-01-29 @ 21:56:22
Postat av: Hon med stövlarna

Men hallå!? när man skriver en omtenta på universitetet har man rätt att få VG, om man nu uppnår rätt poäng. Vad är det för knäpp lärare?? Å förresten. Var är alla normala lärare? Vi har precis fått tillökning i vår studiehandledning. Inte mindre än 3 rapporter ska skrivas och 3 bedömningssamtal har ändrats helt plötsligt mitt i en påbörjad kurs. SUCK å morr å allt jävulskap.

2009-01-30 @ 16:58:01
Postat av: Kusinvitamin

En omtentamen har ju inte samma frågor som den ordinarie, därav möjligheten att få vg.

2009-01-30 @ 18:32:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0