Rattus rattus lurvicus

Rosa huset har varit fullt i råttor. Stora bestar som har rusat och susat längs golven. Dammråttor alltså. Efter  många långa dagar av sjukdom höll de sakta men säkert på att ta över hela huset. De skulle precis välja president i det samhälle de börjat bygga  under den största soffan, men undertecknad hann tack och lov stoppa dem. Nu är de endast ett mycket svagt minne blott. Utrotade. Likasom julgardinerna och de sista resterna av julen som skramlade förbi.
     Barnens rum fick sig en omgång igår tillsammans med toaletten som befann sig i ett läge av sanitär olägenhet. Idag har hela resterande nedervåningen fått en rejäl städning varav vardagsrummet inte bara har städats, det har sanerats! 
     Täcket av katthår är borta, sofforna rena, all textil tvättad och vädrad, golven skurade och nästan alla mjukdjuren har åkt tvättmaskin. Allt är nu gnistrande rent. Inte en dammråtta (eller influensavirus) så långt ögat kan nå. Nåja, ni behöver inte bli ledsna, med två katter, två barn och en karl i huset är det bara en mycket kort tidsfråga innan råttorna (utan influensavirus!) är här igen. Tröstlöst ja visst, men så är det.
    Allt detta städande har visserligen krävt sin man. Eller husfru. Snoret har forsat, svetten runnit, hostan skrällt och huvudet har bultat. Undertecknad har dock ignorerat alla sådana tecken på sjukdom och ynklighet - en enda dag till overksam i soffan hade gjort henne galen. På riktigt.  
     Det var riktigt smutsigt, nu är det riktigt rent -  Friden i sinnet har återvänt.

Kommentarer
Postat av: Staketforskaren

Ni är så duktiga! Har också städat, och tvättat, och handlat (det är ju så roligt!), och tvättat än en gång.. Nu är mitt abnormt stora rum snorrent, dock inte snorfritt, förutom ett litet sprut av apelsin som letade sig till hallmattan.. Trevlig helg på Er!

2009-01-09 @ 20:44:31
Postat av: Lillasyster Bling-bling

Vilken fin bild du har! Ser även att du bytt "ordspråk", och inget dåligt sådant heller!

2009-01-10 @ 01:37:53
URL: http://frisbee.blogg.se/
Postat av: Teknikern

Ja, det där är ju ett fenomen, hur kommer det sig att hemmet havererar så fort kvinnan inte kan hålla ordning?? Här hemma är det tentaplugg för min del, och du kan ju gissa hur huset ser ut! Just nu skulle jag inte våga släppa in några gäster för det ser ut som om vi gjort våra behov direkt på toalettgolvet, eller i handfatet. Garderoben har vandrat ut från sovrummet, till hallen och ner för trappan, smulorna under soffan har börjat leva och föröka sig, Isak har målat med vaxkritor på mitt vardagsrumsbord... Stön! Och julen strålar fortfarande för fullt här och det kommer dröja till fredag nästa vecka innan jag har tid att städa bort den.

2009-01-10 @ 11:16:37
URL: http://kattjakten.blogspot.com/
Postat av: marmeladflickan

Jag håller med....frid i själ och sinne när man har nystädat och fint:).

2009-01-10 @ 15:57:11
URL: http://marmeladflickan.blogg.se/
Postat av: Margit

Konstigt!! Du har ju två katter. Kan dom inte hålla råttorna borta. Men det är ju tur att du blivit less på att vara sjuk. God fortsättning på tillfriskandet. tusen kramar

2009-01-10 @ 17:16:40
Postat av: DiLeva

2009-01-13 @ 13:12:45
Postat av: DiLeva

Nu får du schluuuuta schvammla! Du har ju städmani!!!!

2009-01-13 @ 13:13:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0