De oändliga historierna

Träsktroll. Mumintroll. Andra troll. Åsnor. Björnar. Monster. Apor, giraffer, lejon och zebror. Bilar. Tåg, Träsktroll igen. Urtidsdjur. Möss, i kläder. Pingviner och fiskar. En uppsättning fåglar. Robotar och talande katter samt träsktroll. De är charmiga, roliga och faktiskt riktigt underhållande den första gången, eventuellt den andra gången, endast ett fåtal går vidare till den tredje gången men den tusenförsta gången är inte en enda ett dugg rolig.  

Just i skrivande stund både hörs och syns träsktrollet. Än en gång, för fyrahundratrettioelfte gången. Just träsktrollet från version första till version sista kan förmodligen hela familjen utantill både i vaket och sovande tillstånd. Samma lika med Bilarna, fast den filmen och alla dess karaktärer kan nog familjen återge till och med i djup medvetslöshet. Skulle tro att även husets båda katter kan avgöra vem som är Blixten, Kungen och Chickhicks. Detta med tanke på att, förutom att filmen har visats fler gånger (otroligt men sant) än träsktrollet, större delen av 4-åringens ägodelar är täckta av bilar med ögon. Obehagligt ja visst, men  småbarnsföräldrar får vänja sig vid det mesta.

Undertecknad har sett och hört de flesta barnfilmer ett flertal miljoner gånger och är smärtsamt medveten om att det inte är över än. Luvan har ju inte ens börjat kolla på film. Och hon kommer förmodligen att trycka DVD spelaren full av rosa, lila, gula, blinkande, skimrande och sjungande prinsessor. Då kommer bilarna med ögon att framstå som rena barnleken...

Nu är det tydligen dags att byta ut träsktrollet mot antingen talande leksaker eller "Nickefiken" - personligen håller undertecknad på "Nickefiken" den har bara beskådats ett tiotal gånger...än... 


Kommentarer
Postat av: Tant tvär

Apa som apa :-) Nickefiken är iaf söt! :-)

2009-03-14 @ 11:35:19
Postat av: DiLeva

Mmmm, med tårar i ögonvrårna minns jag många, låååånga bilresor och oändliga omtagningar av "med lite klapp, och lite klang, var inte slapp, och inte bang, var med och sjung en sång som haaandlar om en liten klapp..och klang". Oh my god! :-)

2009-03-16 @ 07:46:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0