boll? bulle? biff?

Vi som har gått veterinärutbildningen vet att det både finns vita och svarta svanar samt att hundrasen påverkar husse/mattes diabetes. Vi har även fått lära oss att så länge bollen är rund kallas den boll, är den platt så är det inte längre en boll. Vi har dock inte fått lära oss vad man ska kalla det platta föremålet som en gång i tiden varit en boll. (Biff?)

Igår gjorde undertecknad för första gången i sitt liv köttbullar. För er som inte redan vet det så tycker inte undertecknad om köttbullar/köttfärsbiffar/köttfärslimpa. Hon tycker det är hemskt.  Och nej, det är inte smaken eller kryddningen som gör att undertecknad inte klarar av köttbullar. Det är konsistensen. Hon är fullt övertygad om att ni alla gör världens godaste köttbullar och hon tackar för erbjudandena men nej, hon vill inte ha erat allra bästa recept. Undertecknad tycker fortfarande inte om köttbullar. På grund av konsistensen.
Nå tillbaka till saken. Undertecknad gjorde köttbullar (barnen bör väl få hemlagade köttbullar trots att deras mamma inte tycker om det?!) eller var det köttfärsbiffar? Hon rullade dem så fint från början men plattade sedan till dem (oklart varför). Frågan är då: När upphör högen med köttfärs att vara en bulle (boll?) och exakt när blir den en biff (platt boll)?
Köttfärsskapelsern var små, undertecknad åt 2½ stycken väl gömda bland mos, sås och lingonsylt, och enligt övriga deltagare var de goda. 

I övrigt känner inte undertecknad sig särskilt kloksmart men hon kan meddela att det är svårt att göra mos med ett skohorn.






Kommentarer
Postat av: Heléne

Varför skohorn????? Prova elvisp eller hårnål nästa gång, välj själv;)

2009-10-13 @ 21:49:54
Postat av: Tant tvär

Hade hellre trampat druvor med stilettklackar!

2009-10-14 @ 08:02:46
Postat av: Mejto

För en erfaren köttbullsätare(jag alltså)får köttbullarna 10 av 10 och ett plus i kanten för att du gör dem själv ;)

2009-10-14 @ 21:28:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0