Vardagslyx

Igår var det en helt vanlig onsdag i oktober, mörk och blaskig. Ja solen hade bemödat sig med att lysa en kort stund på eftermiddagen men vad hjälpte det när undertecknad var inlåst på sjuka huset. Denna helt vanliga höstonsdag förvandlades till en riktig lyxonsdag på kvällskvisten. 

Middagen bestod av sushi på hamnstadens bästaste sushiresturang. Det var ljuvligt gott. Servitrisen hade dock fullt upp med att hålla reda på vem av de fyra vid bordet som skulle ha makirullar, vem som inte skulle ha tonfisk men bäckfisk, vem som skulle ha lax och vem som skulle ha det vanliga menyalternativet och och och...ja, inte konstigt att det ändå inte blev riktigt rätt. Vid middagsbordet avhandlades ämnena ost och mobila toalettstolar, viktiga saker med andra ord. 
Sa undertecknad förresten att det var ljuvligt gott?! Synd att det roliga alltid ska ta slut så fort... 

Undertecknad och Dileva begav sig sedan till kulturens hus dit Mark Levengood kommit på besök tillsammans med Per. Per var både jazzmusiker och utbildad sjuksköterska. Under föreställningen hade han en sådan fin sjuksköterskepyjamas, den glittrade - undertecknad funderar på att dekorera sin landstingspyjamas med paljetter. Synd bara att den måste lämnas in  för tvätt i pyjamasautomaten...
Under föreställningen både skrattade, förundrades och dånade undertecknad och Dileva.  Både var dessutom rörande överens om att Mark onekligen är en klok man. 

Kvällens alla aktiviteter var en (aningens fördröjd) 25-års present. Detta koncept var av den vinnande varianten. Fördröjda presenter förgyller livet i höstmörkret och vardagstristessen. Undertecknad tackar och bockar på sitt allra djupaste vis!!! När v-suttinen styrde hemåt i den kolsvarta höstkvällen var undertecknad på bättre humör än på länge.

Och som Mark bad oss komma ihåg:Om ni har ett paraply uppstucket i rumpan - öppna det inte! (finskt ordspråk)


Kommentarer
Postat av: Tant tvär

Tur att jag inget paraply äger med tanke på demensen...

2009-10-30 @ 15:31:59
Postat av: DiLeva

Glömde visst säga grattis! GRATTIS! :-) Nästa år får du en långskaftad ros! ;-)

2009-10-30 @ 20:15:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0