Jordnära

I Japan, där gillar man att göra det mesta på golvet. Japanernas möblemang är därmed anpassat för allehanda lågt bedrivna aktiviteter. Undertecknad funderar på att bli japan. I det rosa huset ligger nämligen det mesta på golvet. Glas, bestick, tallrikar, sockar, mössor, väskor, decilitermått, hårborstar, pennor, blomjord, fjärrkontroller, leksaker, bakformar, plastbyttor, vattenflaskor, tidningar, spikmattor - ja, det mesta ett hushåll innehåller.
Nej, det är inte undertecknad som har brist på förvaring, det är Luvan som tycker att det mesta ter sig bättre liggandes på golvet.  4½-åringen hjälper sin lillasyster och slänger ut en arm så fort han passerar en yta med föremål och river ner alltihopa. Det måste vara någon form av inbyggd reflex - saker på bord = arm ut. Luvan har inte riktigt samma taktik. Hon klättrar först upp på ytan hon ska länsa och kastar sedan metodiskt ner sak efter sak. Oavsett taktik är resultatet det samma. Allt hamnar på golvet. Och undertecknad blir japan.


Kommentarer
Postat av: DiLeva

Och plötsligt, från ingenstans alls, kommer en sångtext från det glada 80-talet farandes: Turning Japanese, I think I'm turning Japanese, I really think so... :-)

2009-09-28 @ 12:26:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0