Sökes: Optimistkonsult.

Undertecknad har den senaste tiden fått höra ganska mycket (undrar om det är någon form av kompensation för att hon inte har pratat så mycket?!). Hon kan till och med säga att hon i vissa situationer fått höra för mycket.
Nå, till saken. Det som undertecknad har fått höra mest på sista tiden är - Topp tre:
1, "Det går inte."
2, "Det är bara att finna sig i "
och, *trumvirvel*
3, "Det är hundår alternativt ett hundgöra."

Undertecknad ber på sina bara knän. Snälla sluta säg att det inte går. Det går visst! För exempel; Det gick att hänga upp kristallkronan i hallen. Det gick att lära undertecknad åka slalom. Det gick att bygga en bro utan att ta bort hela betongplattan. Det gick att få ett nytt jobb. Det gick att inte bli arbetslös. Det gick att börja springa och så vidare.
Ni vet säkert också en massa saker som gick - eller hur?! Då borde det gå att göra minst lika mycket till?!

Undertecknad jobbar som bekant på det sjuka huset och där ska man helst inte ha så mycket åsikter eller tyckande. De som tycker får snabbt höra: "Det går ändå inte" snabbt åtföljt av "det är bara att finna sig i". Nu må ju undertecknad vara som ett barn, men hon bara undrar: Varför ska man bara finna sig i sånt man inte trivs med? Varför ska man finna sig i att arbetsgivaren behandlar de anställda hur som helst? Varför ska man finna sig att stå i kö i tjugofem minuter (utanför arbetstid) för att få ut arbetskläder som man enligt lag måste bära? Varför ska man bara snällt finna sig i att jobba med sådant man egentligen inte är intresserad av? Varför ska man finna sig i att det inte går? Det går! Juh!

Förklaringen till detta är tydligen att alla måste göra sina hundår. Alla, oavkortat alla. Ingen ska slippa undan. Ja, för hundåren, det är de som bygger grunden i livet. Som formar och som ger erfarenhet. Alla måste göra sina hundår innan livet börjar på riktigt.
Återigen är det kanske undertecknad som på grund av sin ringa ålder inte begriper bättre, men varför (?) ska man vänta på att livet ska börja och dessutom, medan man väntar, göra saker som man inte trivs med? 
Undertecknad ser helst att livet pågår mest hela tiden och, hallå? Är inte hela livet ett riktigt hundgöra?!  

Så, undertecknad efterlyser härmed en optimistkonsult. Någon som istället för att säga: "men det blir ju så långt att pendla", "kommer du verkligen orka det", "var glad att du har ett jobb", "hur tänkte du nu?", "du borde inte", "det går ändå inte", "det är bäst du finner dig i det" eller "det är bara att bita ihop, alla ska göra sina hundår" säger "men så roligt!", "det löser vi"  eller varför inte "kom och drick kaffe och ät en bulle".
 

Från och med nu är undertecknads nya motto: Allt är möjligt. Hon vägrar nämligen (likt en treåring) gå genom livet och tro att det ändå inte går.

 


Kommentarer
Postat av: Teknikern

Jag börjar med att säga: Word!



Sen tycker jag att pessimister ska ignoreras hårt. Det är deras förlust om de försvarar sin brist på engagemang med att det inte går, vilket antagligen gör dem lite smått bittra eftersom de då sällan åstadkommit vad de egentligen hade velat här i livet, vilket de sedan måste ta ut lite på dig eftersom du försöker och antagligen kommer att köra om dem och faktiskt åstadkomma något som gör dig nöjd med ditt liv. Att vara nöjd med sittliv verkar vara något folk har en tendens att förakta i jantelagens sverige. Så länge DU känner att du gör det du behöver och är på väg dit du vill så kan du faktiskt, med all rätt, ta och skita i alla surpuppor och bakåtsträvare.



You go girl, åtminstone jag är imponerad då jag vågar påstå att jag känner dig relativt bra och faktiskt blivit imponerad på sistone eftersom JAG tycker det verkar som att du gör det du vill och är på väg dit du vill.



Och allt går utom en vedaffär om sommaren. Så det så. Fast jag tror sjutton att man kan sälja ved om sommaren också bara man har rätt marknadsföring. Puss och kram.

2009-09-15 @ 08:56:44
URL: http://kattjakten.blogspot.com
Postat av: Ike the spike

HELT RÄTT. Allt går. Såklart! Bara trångsynta, bittra människor som inte tycker att någon annan ska lyckas här i livet (som vi absolut inte ska lyssna på!) som alltid ska vara så pessimistiska. Nä usch å fy. Du är så duktig! Stolt över dig! Kram

2009-09-15 @ 11:57:50
Postat av: Tant tvär

Skippar allt mellansnack och går rakt på väsentligheterna: kaffe och bulla??! :-)

2009-09-15 @ 16:03:25
Postat av: ike igen

ps. tänkte bara utveckla en sak. Är inte bara stolt. Jag är imponerad. Det finns mycket här i livet som utifrån sett aldrig skulle ha gått, men du/ni får det att fungera. En ungdomlig tant på 25 bast som inte bara har ett rosa slott utan två dundersöta ungar + en universitetsutbildning. Allt är inte så enkelt här i livet men om man hela tiden ska tänka att allt är svårt, hur lätt blir det då? Kraaam!

2009-09-15 @ 20:28:43
Postat av: S

Här har du svaret: http://www.lifevision.se/ . Tro mig han vet vad han talar om, orka bara läsa! Har hört honom live - ett minne för livet. Kram

2009-09-18 @ 21:39:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0