Middag i rosa köket.

Idag skulle familjen äta middag. Mormor var i vanlig ordning på plats i rosa huset, hon hade skalat, skurit och delat allehanda rotfrukter som värmde sig i ugnsvärmen när undertecknad kom hem efter en dag på sjuka huset. Sådan dotter sådan mor heter det ju, även mormor lider av denil sement vilket medfört att såsen var kvar på affären. Undertecknad fick hasta dit för att hämta den och sedan skära kött. Check. Så långt allt väl.

När det var dags att steka köttet förvandlades rosa köket till en mindre cirkus. Smörpaketet gjorde en saltomortal rakt ner i kattens matskål. Undertecknad hällde redningen i fel sås. Mormor hällde ut såsen på bordet (och duken). 5-åringen spillde ut mjölken på andra sidan duken. Undertecknad vevade ner kaffebryggslocket - nu i kattens vattenskål. Karln vispade grädde, det blev grädde på golvet, sladden, mormors matlåda, Karlns tröja, Karlns hand och till sist även i undertecknads ansikte som straff för att hon skrattade gott åt Karlns viftande för att få bort grädden från ena stället och på det viset stoppade en klick på ett nytt ställe.
Familjen konstaterade att ingen av dem var behörig i köket - men middagen var god!

Kommentarer
Postat av: Tant Tvär

Ha ha ha - varför betalar dyrt för Cirkus Scott när man bara behöver ta med en packe kotletter och komma till rosa huset ;-))) Nå, rejäl mat efter en arbetsdag är dock inte fy skam!

2010-03-26 @ 10:17:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0