Konsten att plocka in i diskmaskinen...

Undertecknad har undrat varför det tar så lång tid för henne att "laga en måltid", "fylla en tvättmaskin" "bädda sängarna" eller för den delen "plocka in i diskmaskinen efter frukost". Hon börjar misstänka att det har något med följande scenario att göra. Men  hon är inte säker...

Hon börjar plocka disk från köksbordet, passerar kaffebryggaren för att inse att det använda kaffefiltret sitter kvar, kastar det i komposten - konstaterar att den behöver tömmas, knyter ihop påsen och går för att sätta ut den på bron, i hallen möts hon av en hög med vinterskor, hinner i alla fall sätta ut komposten på bron innan hon sätter in skorna i garderoben, där ligger det en fleecehalsduk som ser lite ledsen ut, den skulle nog behöva tvättas, ja då kan hon lika gärna tvätta ungarnas alla fleecekläder, det var ju ett tag sen. Samlar ihop en hög på hallgolvet, besöker badrummet för att hämta smutstvätten därifrån (när hon ändå ska ner i källaren liksom), placerar även detta i högen med tvätt då det händer något i köket, beger sig dit, serverar något av barnen vad de nu är på jakt efter, inser att hon höll på att fylla diskmaskinen. Hämtar mer disk från köksbordet, böjer sig ner för att plocka upp brödbiten som ligger på golvet, konstaterar att här var det väldigt smuligt, hämtar dammsugaren, möts av tvätthögen när hon kommer ut i hallen - ja, just det tvättmaskinen!

Dammsuger faktiskt färdigt men med tanken att hon tar toagolvet när hon städar där inne. Går ner i tvättstugan, slår igång en maskin, sorterar lite tvätt, kommer på sig själv med att det inte var det hon skulle göra, börjar vika några torra klädesplagg från tvättlinan, kommer på sig själv med att det inte heller var rätt sysselsättning.Tar med den rena kökshanduken upp. Återvänder till köket, hämtar disktrasan för att torka av bordet, upptäcker att blommorna i fönstret behöver lite vatten, vattnar dem, tycker det vore trevligt med lite musik, startar Spotify, hamnar i en diskussion på facebook, ska bara kolla en sak, väntar på att sidan laddas, ser disktrasan - ja just det!

Återvänder till diskbänken, lastar in en kopp i diskmaskinen, möts av tomkartonger, bär dem till påsen som ska till återvinningen....osv i all oändlighet.

Hon är glad att frukosten är undanplockad innan middagen ska serveras. Fast oftast brukar det bli exakt samma scenario när hon ska laga middag, fast då med det delikata inslaget "Just fn, hon hade ju något på spisen". Hopplöst. Hopplöst! 




Kommentarer
Postat av: DiLeva

Säger bara en sak: LYXLIV! :-) Njut medan det varar! Puss i ljumsken!

2012-02-24 @ 10:30:21
Postat av: Zarah

Är det inte det där som kallas simultankapacitet? ;-)

2012-02-25 @ 10:15:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0