Uselt! Bedrövligt!

Det går inte riktigt som undertecknad skulle önska just nu. Det känns faktiskt ganska bedrövligt. 

Hennes arbetsgivare har gjort klart årets lönerevision och meddelade under tisdagen den nya lönen.

Man kan, för att uttrycka sig milt, säga att undertecknad blev arg (och hon är inte ensam).  
Man kan också, för att vara helt sanningsenlig, konstatera att den nya lönen är ett hån mot alla erfarna i samma yrkeskategori som undertecknad. Ett skämt! En förnedring!
De nyutexaminerade har däremot dragit en vinstlott. Och missförstå undertecknad rätt, hon tycker att det är JÄTTEBRA att ingångslönerna höjs. MEN kanske borde den personal som redan arbetar, som har flera års erfarenhet och kunskap uppskattas lite mer...kanske.

I vilket annat yrke har nyutexaminerade högre lön än de som har mer än 5 års erfarenhet och kunskap? I vilket annat yrke?

Chefen ovanför chefens chef uttryckte sig så här: "vi som arbetsgivare vill att det ska löna sig att utbilda sig". Det sa hon efter hon hade sagt: "Kommunal har ju förhandlat så bra så nu kommer det knappt vara någon skillnad på undersköterskor och sjuksköterskor"

Se där ja. 

Så med andra ord är en erfaren sjuksköterska betydligt mindre "värd" än en nyutexaminerad och ska dessutom ha mer eller mindre samma lön som en undersköterska. 

Och återigen, missförstå undertecknad rätt, undersköterskor behövs och hon tycker att de också förtjänar en bättre lön. MEN de har inte 3 års högskoleutbildning och de har definitivt inte samma ansvar som en sjuksköterska.

Kanske vore det dags att ge betalt inte bara efter erfarenhet och kunskap utan också efter ansvar. Kanske. 

Kanske. 



Kommentarer
Postat av: Sara

Bra skrivet!

2012-05-18 @ 14:26:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0